Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od srijede

Otvorena Nautika u ozračju optimističnih prognoza za ljeto

nautika (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/9
22.02.2012.
u 12:28

Vjetar u krila dodatno je dalo proglašenje Hrvatske prvom nautičkom destinacijom ovog ljeta na Mediteranu na sajmu u Düsseldorfu

Otvarajući 21. sajam nautike, najveći sajam ove vrste u regiji, izaslanik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture kapetan Nikola Mendrila najavio je donošenje novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama radi boljeg upravljanja lukama, nadzora  te rješavanju imovinsko-pravnih odnosa.

Kapetan je ujedno iznio i nadu da će upravo nautički turizam, koji unatoč recesiji bilježi rast, biti okosnica hrvatskog turizma, a vjetar u krila dodatno je dalo proglašenje Hrvatske na sajmu u Düsseldorfu prvom nautičkom destinacijom ovog ljeta na Mediteranu.

Govoreći brojkama, hrvatski Jadran posjetilo je prošle godine 60 tisuća inozemnih jahti i brodica, što čini povećanje od tri posto u odnosu na 2010. godinu.

U Hrvatskoj su registrirane 1583 čarter-tvrtke, a bilježi se i stalni rast broja gostiju, podaci su nadležnog ministarstva.

Kako danas stoji svijet nautike, pokušat će u četiri sajamska paviljona oslikati i 21. sajam nautike koji će biti otvoren do nedjelje. Na sajmu izlaže 290 izlagača iz 27 država svijeta, a jednu četvrtinu čine domaći brodograditelji poput Pičuljana, Sas Vektora, Ad brodova.

Na sajmu će biti premijerno predstavljeno plovilo Four Winns s-215, gliser nove generacije koji je okrunjen titulom europskog motornog broda 2012. godine.

Sajam predstavlja svojevrsnu najavu kretanja nautičkog tržišta koje je prema informacijama sa svjetskog tržišta, nakon trogodišnje recesije, konačno u uzlaznoj putanji. Koliko – pokazat će danas otvorena Nautika, najveći od šest sajmova ove vrste u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije