Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klinci postaju detektivi

Otvara se escape room za djecu, drugi u Europi

27.10.2017.
u 18:00

Jedini takav projekt postoji u Sloveniji, a sada i u Zagrebu, kaže K. Josimović, u čijoj su sobi mozgalice prilagođene učenicima osnovne škole

Glavni detektiv je nestao, ostavljajući ured u neredu, a ormare zaključane... Ali nema brige, njegov težak posao i zadatke na svoja će leđa preuzeti klinci u prvom escape roomu za djecu koji se danas otvara u Maksimirskoj 49. Pronaći tajna vrata, ormar i prolaz malim istražiteljima neće biti nimalo lako, otkrila nam je Kruna Josimović, vlasnica Prve dječje detektivske agencije.

– Svi su zadaci logički i prihvatljivi djeci iz nižih i viših razreda osnovne škole. Morat će riješiti 10 većih i nekoliko manjih zagonetki, slagati boje, odgonetnuti šifre, razmisliti što bi bilo kad bi bilo... U tome im mogu pomoći i mame i tate, kojima također neće biti dosadno jer je igra namijenjena prvenstveno roditeljima s djecom – kazala je Kruna Josimović. Ipak, djeca od devet godina nadalje u igri mogu uživati i sama, bez pratnje, a u detektivskoj agenciji mogu slaviti i rođendan.

Nakon “buma” mozgalica za odrasle, ovo je prvi takav projekt prilagođen i mlađim uzrastima.

– Obišla sam sve escape roomove u Zagrebu i zaljubila se u taj koncept. To su sjajne igre, ali onda sam shvatila da u njima ne mogu uživati i moja djeca jer su neki zadaci preteški, a tematika za njih može biti zastrašujuća. Jedini takav projekt za djecu postoji u Sloveniji i sada kod nas, nema ga nigdje drugdje u Europi – istaknula je vlasnica Prve dječje detektivske agencije.

Igra traje otprilike sat do sat i pol, maksimalan broj sudionika je šestero, a cijena za toliko igrača je 550 kuna

Pogledajte i video: Prvi Cat Caffe u Hrvatskoj

Komentara 1

OB
ObiVan
08:58 20.04.2018.

Soba bijeg je vrlo zanimljiva igra, tijekom koje vrijeme muha neprimjetno. Vi ste uronjeni u drugi svijet i dobili priliku da odu neko vrijeme iz svakodnevnih briga. Naravno, ovo funkcionira samo ako se igra vrši kvalitativno. Usput, s izradom soba pobjeći može pomoći super-escape-room.com. Stvorio je ne samo jednu sobu i oni su popularni među igračima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije