Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebački dnevnik patrika maceka

Otkrivena dobro čuvana oaza – novi prolaz u gradu

skriveni prolaz
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/11
06.10.2014.
u 13:25

Kako je moguće da su gradske uprave kroz povijest izgubile ulicu, a zašto se i sami stanari nisu potrudili bolje urediti taj prolaz...

Tu je taj prolaz oduvijek. Zaboravljen, zazidan, neuređen i zapušten – u njega bi svakodnevno zavirivali tek stanari Bakačeve i Cesarčeve ulice – uglavnom s visoka, balkona i prozora.

Danas na njega gledamo kao na jedan od zasigurno najvećih dobitaka uređenja bloka oko Europskog trga, jer ne događa se često da se u najstrožem centru grada, k tome metropole “pronađe” još jedna ulica... Otvoren prije nekoliko dana, do jučer skriveni prolaz, izazvao je zanimanje Zagrepčana, ali i akciju njegova uređenja, jer novo lice nakon godina skrivanja zasigurno zaslužuje.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Postavljene su lampe, nasipavaju se prilazi, raspravlja se o odgovornosti uređenja fasada što su se s prolazom otvorile oku prolaznika, turisti fotoaparatom bilježe “otkrivenu tajnu”, neki “ klinci” grafitima nagrđuju prolaz, a stanari što za njega odavna znaju žive uobičajenim životom – suši se rublje, izlazi na tek poneki uređeni balkon.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

No, kako i je moguće da su gradske uprave kroz povijest izgubile ulicu baš nitko ne objašnjava, kao što ni sami stanari ne odgovaraju zašto se bar oni nisu potrudili bolje urediti prolaz, do jučer njihovu skrivenu oazu u samom centru grada.

>>U vlastitoj zgradi nakon sto godina podstanarstva

Komentara 10

Avatar Nexus
Nexus
12:25 07.10.2014.

To je kulturni spomenik; Treba ga ostaviti ovakvog kakav je.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:41 07.10.2014.

Hm, tko je prošao tuda ne može se ne zapitati, kako je moguće da u najstrožem centru grada nešto izgleda ovako kako izgleda. Toliko smeća, toliko šupa, napuštenih rupa, oronulih fasada, građevinskog jada, smrada. Ko u filmu "Dom za vešanje".

Avatar Nexus
Nexus
12:31 07.10.2014.

Ah, da; Nemamo jos ulice sa Bandicevim imenom pa predlazem da se ovaj prolaz nazove "BANDICEV PROLAZ"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije