Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Evo što će biti unutar 'Hrvatskog atletsko-nogometnog saveza Svetice'

U prvoj se fazi gradi stadion za 3000 gledatelja, atletska dvorana, hostel, restoran...Za gradnju novog sportskog kompleksa HNS je osigurao 6,9 milijuna eura
06. svibnja 2014. u 14:35 0 komentara 3990 prikaza
Svetice sportski tereni
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Nogometni kamp na Sveticama gradit će se u dvije faze. Projekt je dobio i novi naziv: Hrvatski atletsko-nogometni savez Svetice, spreman je i program koji je naručio Hrvatski nogometni savez (HNS) od arhitektice Tamare Tumpe.

Potvrdio ga je i gradonačelnik Milan Bandić i na temelju njega uskoro će se raspisati natječaj za arhitektonsko rješenje.

Uklanjaju se sve građevine

Prema njemu sve građevine koje se nalaze na Sveticama uklonit će se, a unutar sportskog kompleks gradit će se nogometni i atletski tereni. U prvoj fazi tako je predviđena gradnja stadiona za 3000 gledatelja s natkrivenim tribinama, VIP i mjestima za novinare, a u unutarnjim prostorima nogometnog centra bit će svlačionice, rekuperacijski bazen, sauna i tuševi.

Svetice sportski tereni | Autor : Kristina Franić Foto: Kristina Franić

Grafika: Kristina Franić

Vanjski tereni sadržavat će nogometno igralište unutar atletske staze, dva pomoćna terena s umjetnom travom, malonogometno igralište te terene za treninge bacača i vratara. Planirana je i zona za rekreaciju građanstva s posebnim ulazom površine do 5000 metara četvornih.

Ona će pak imati trim-stazu, teren za košarku, gimnastiku i dječje igralište. Prvu fazu, kako piše u programu za natječaj, financirat će HNS. Iako iznos u programu nije naveden, u prijašnjoj programskoj studiji koju je naručio HNS spominjana je investicija od 6,9 milijuna eura.

Svetice sportski tereni | Autor : Luka Stanzl/Pixsell Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

U drugoj fazi nastavilo bi se s gradnjom atletskog centra. Planirana je atletska dvorana za trening od 1800 četvornih metara, teretana od 400 četvornih metara te svlačionice i pomoćni prostori, spremišta i slično...
Gradnja drugog dijela planirana je u nekoliko faza, a zajedno s prvom fazom cijeli kompleks trebao bi činiti četiri odvojene cjeline s odvojenim ulazima.

Osim sportskih sadržaja, na površini od 74.000 četvornih metara planirana je gradnja ugostiteljskih objekata, hostela, restorana te komercijalnih prostora. Hostel bi trebao imati 26 soba, a unutar njega dva apartmana bit će rezervirana za trenere.

Svetice HNS nogometaši na potezu UEFA odobrila projekt, gradnja na Sveticama za 9 mjeseci Svetice,kamp idejna studija hns-a
 Nacrt budućeg kampa: Što će se sve graditi na Sveticama

Bez komentara

Među ugostiteljskim objektima na Sveticama trebao bi biti i restoran sa sto mjesta te kafić i slastičarnica. Planirani komercijalni sadržaji podrazumijevaju i gradnju wellness-centra. U pripremi je i izrada prometne studije kojom bi se trebalo naći rješenje prometnih problema, kao i konačan broj parkirališnih mjesta potrebnih za novi centar.

U HNS-u ni u gradskoj upravi nisu htjeli komentirati novi program koji je planiran na Sveticama, a arhitektica Tamara Tumpa kratko je komentirala da je on podložan promjenama do raspisivanja natječaja.

Zbog 39 litara ulja
Bugarin proživljava dramu u Hrvatskoj: Dobio visoku kaznu, boravi u vozilu na granici
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.