Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žumberak

Otišli probijati dvometarske naslage snijega

Čišćenje snijega
09.02.2015.
u 09:45

Djelatnici Zagrebparkinga uhvaćeni kako bacaju snijeg na očišćenu cestu, a iz Zimske službe apeliraju da se to nikako ne radi

Budući da su zagrebačke prometnice već u subotu popodne bile 'suhe', unatoč 17 centimetara snijega koji je napadao u petak, a Sljemenska cesta bila je čista i otvorena za promet u nedjeljno jutro, Zimska služba krenula je u pomoć stanovnicima Žumberka. Direktor Zagrebačkih cesta Alen Gospočić kazao je da je u subotu uvečer dobio molbu iz Komunalca Samobor da im se pomogne probiti do stanovnika jer su ceste prekrivene snijegom i do dva metra.

–Odmah sam nazvao zamjenicu gradonačelnika koja je rekla da pomognemo koliko možemo pa smo u nedjelju ondje krenuli s dvije kombinirke s lancima te posebnom frezom za snijeg - kazao je Gospočić. Dodao je da će ekipe Zimske službe na Žumberku ostati sve dok se cesta ne probije do svake kuće.

–Imamo posla sljedeća dva, tri dana. Snijeg je dubok od metar do dva - kaže Gospočić.

I dok iz Zagrebačkih cesta već godinama apeliraju na građane da prilikom čišćenja ispred svojih zgrada te oko vozila snijeg ne bacaju na očišćenu cestu, već da ga slažu između vozila, čitatelj Večernjeg lista uslikao je kako se pravila ne drže njihovi kolege iz Zagrebparkinga.

Foto: Čitatelj

Foto: Čitatelj

–Nakon što je ralica dva, tri puta prošla ulicom kolnik je prije 'akcije' Zagrebparkingovih čistača bio samo mokar - kazao je čitatelj iz Široline.

Iz Zagrebparkinga navode da je naputak djelatnicima da snijeg ne bacaju na cestu već da ga slažu na hrpe.

–Istražit ćemo i ako su naši djelatnici radili mimo uputa ispričavamo se građanima - kažu iz tvrtke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije