Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
peticija

'Ostavite nam poslijednji park u naselju'

potpis
Nel Pavletic/PIXSELL
25.08.2012.
u 15:03

Iako su na gradilište već dopremljeni teški strojevi, okupljeni građani nadaju se da ipak nešto mogu promjeniti.

Građani Gornje Dubrave krenuli su danas s potpisivanjem peticije protiv izgradnje na zelenoj površini između Oporovečke ulice, lokalne crkve te prostora Jadranfilma.

Njih pedesetak okupilo se u 10 sati predvođeni Zelenom listom kako bi prvi stavili svoj potpis na peticiju od koje se nadaju da \'otvoriti oči\' gradonačelniku i gradskoj upravi.

Stanovnici tog područja ističu kako je ta livada poslijednja zelena površina u kvartu gdje se djeca ali i stariji svakodnevno igraju i šetaju već 30 godina.

- Riječ je o više parcela koje se u Urbanističkom planu vode kao pašnjak, u zoni gdje je dozvoljena mješovita izgradnja. Plan je da se ovdje naprave dvije stambene zgrade čime bi građani izgubili poslijednji park - kazala je Sanjica Stipandić, članica Vijeća gradske četvrti iz Zelene liste. Dodala je da je ovo jasan primjer da se pogoduje privatnim interesima na račun javnog dobra te da je po svemu sudeći na djelu mešetarenje zemljištima ispod stola. Investitor projekta je tvrtka Nivogradnja koja je dozvolu za rad dobila 14. kolovoza pa je cijeli kompleks ograđen, a gradilište čuvaju zaštitari. Iako su na gradilište već dopremljeni teški strojevi, okupljeni građani nadaju se da ipak nešto mogu promjeniti.

- Tu su škola, crkva, dom zdravlja, a budući da je dio parcela u gradskom vlasništvu tu je godinama bio javni park. Bilo je šest klupa, koševi za smeće, dva koša za fekalije od kućnih ljubimaca i čak boćalište. Sve su to isčupali kako bi nekome dali da si gradi zgrade - kazala je Ana Salaj. Njena susjeda Đurđa Sruk dodala je kako u susjedstvu živi već 40 godina pa se pita gdje će se sada igrati njeni unuci, gdje će mame šetati s kolicima i gdje će se okupljati starci i šetači pasa. 

- Tu je bilo posađeno i 88 drveća u čast Josipa Broza Tita, a oni su ih popilali u jednom danu. Ostalo ih je samo nekoliko pored Doma zdravlja i uz samu cestu - ispričala je Sruk. Iz Zelena liste kazali su da će peticiju prikupljati neko vrijeme te će ju potom odnijeti gradonačelniku.

Komentara 4

CH
chemica
16:23 25.08.2012.

Vlasnik određuje što će graditi na svom zemljištu. Ne građani. Oni su svoju sudbinu odredili kada su doveli Bandića na vlast. Što se tiče samog zemljišta, tu nema ničeg spornog. U zoni mješovite gradnje se smiju graditi građevine stambeno-komercijalne namjene. niti postoji odluka o prodaju gradskog zemljišta Nivogradnji, niti postoji zaključak o prenamjeni parka u mješovitu zonu što bi svakako pobudilo sumnju u mućke. Tamo parka bilo nije, bar ne u posljednjih desetak godina od kada je GUP uistinu postao javni dokument.

VI
vilica
09:05 26.08.2012.

ne moze svaki park u gradu biti mjesovito zemljiste? i koja je to glupost mjesovito zemljiste? nivogradnja je unistila i zelenu povrsinu u g. dubravi iza skole M.Lovrak. tko to u opcini njima namjesta gradilista na ustrb gradana kojima drasticno pada kvaliteta zivota. osim toga par sto metara dalje stoje megradove prazne zgrade? stanovi se ne kupuju niti ih t reba.

VI
vilica
09:09 26.08.2012.

gdje da dodemo potpisat?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije