Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beskućnik iz Big Brothera

Ostalo mi je nešto slave, ali i dalje sam praznih džepova

anton kopajtić
Žarko Bašić/PIXSELL
22.12.2015.
u 12:00

Nekadašnji šef mehanizacije koji je proputovao cijeli svijet Božić će, kaže, provesti u prihvatilištu Crvenog križa u Kosnici

– Nešto malo slave ostalo je, ali novca ništa – objašnjava nam Anton Kopajtić dok nas pozdravlja na ulazu u svoj trenutačni dom, Prihvatilište za beskućnike Crvenog križa. Baš danas treba mu doći pomoć od tristo kuna pa govori usput portiru da mu obvezno javi kad dođe poštar.

Kuha kao profesionalac

Veseo i nasmijan, jedini ovogodišnji sudionik reality showa Big Brother iz Zagreba uvodi nas u sobu koju dijeli s cimerom. Uredna i pospremljena je jer, objašnjava, on ne voli nered. U drvenoj škrinji drži sve što mu treba, kaže, a jedino košulje i jedno odijelo drži obješene na vješalicama iznad kreveta, da se ne izgužvaju.

– Jeste li možda za kavu? Kupim ja tako neke stvari koje trebaju čovjeku za svaki dan. Kavu, šećer, krušne mrvice, pa spremim u one kutije od kiselog mlijeka – govori Anton Kopajtić te objašnjava kako mu je jedno od najčešćih jela upravo tjestenina sa šećerom i mrvicama, koju sam napravi na kuhalu u sobi. Kuhati zna sve, objašnjava, ali ne smije sve i jesti jer ima problema sa zdravljem.

– Kad sam kuhao u Big Brotheru, svi su lizali prste – kaže beskućnik, koji se u Zagreb doselio nakon što je izgubio kuću u Ogulinu. Nekadašnji šef mehanizacije u jednoj tvrtki u Rijeci, kaže, poslom je proputovao cijeli svijet, a kad se razbolio i posudio novac za liječenje, sve je krenulo nizbrdo.

– Ne žalim se ništa. Važno mi je da imam gdje biti te da sam okružen dobrim i pozitivnim ljudima – govori Kopajtić te dodaje kako upravo zahvaljujući njima i sad nerijetko ode do Rijeke, popije kavu u omiljenom kafiću, ali i ode do doktorice. Kako kaže, s dvadeset kuna u džepu, u šest sati ujutro ode iz Zagreba i oko jedanaest već je natrag.

Mora imati odijele i cipele

– Stopiram. Uvijek ima ljudi koji me rado povezu, a ja volim razgovarati pa mislim da sam ugodno društvo – kaže bivši stanar kuće Velikog Brata te dodaje kako uglavnom ne provodi vrijeme u prihvatilištu u Kosnici. Kako obrazlaže, u devet sati ujutro autobus iz Kosnice odlazi u centar grada, a obično i on s njim.

– Imam u Importanneu jednog prijatelja, vlasnika kafića, pa me on časti kapučinom – govori 63-godišnji Kopajtić, kojem je sudjelovanje u showu ostalo u lijepom sjećanju. Prije čak tri mjeseca, ističe, predvidio je pobjednika. Znao je da će to biti Makedonac Darko jer se "cijelo vrijeme držao svojih načela". Drži ih se i Anton Kopajtić, pa pomalo i nesvjesno govori kako, bez obzira na životnu situaciju, mora imati jedno odijelo i dobre cipele.

– Od poroka, tu su kava i cigarete, koje pušim četrdeset godina, alkohol popijem rijetko, i to samo bijelo vino ili viski – kaže Kopajtić dodajući da će Božić najvjerojatnije provesti u svojoj sobi u Kosnici.

Komentara 3

FA
fakin2012
12:58 22.12.2015.

romski kralj Bandić daje svojim štićenicima gradske stanove, a RTL daje slavu :-)

TT
tik tak
14:41 22.12.2015.

To i jest njihov motiv da srpkinje iz hrvatske prikažu kao hrvatice a ovog beskučnika kao prosječnog hrvata. Tipična srpska posla.....!

TH
than
02:23 23.12.2015.

Lijepo je crven u licu za razliku od ostatka tijela od alkohola (tako da ta prica oko alkohola kod njega ne drzi vodu). Anton moj, batali alkohol, jer te bacio na koljena, a sada ustani. Kazu stariji da nije sramota pasti, vec je sramota ne ustati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije