Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neugodnost...

Osobe s invaliditetom ne mogu u Botanički preko novog mosta

most botanički vrt
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
10.03.2016.
u 08:47

Ni tjedan dana od otvorenja platforma se pokvarila i oni u kolicima mogu tek na pomoćni ulaz na sjeveru vrta

Ulaz u Botanički vrt preko Mosta zaljubljenih, rekao je gradonačelnik Milan Bandić prije šest dana, od ovoga će proljeća biti otvoren za sve. Osim, čini se, za osobe s invaliditetom.

Platforma koja bi im trebala pomoći da s Lenucijeva fitness parka uđu u Botanički ili iz Botaničkog iznad Miramarske prijeđu u park već nije u funkciji.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

“Vlasnika mosta i platforme Grad Zagreb obavijestili smo o kvaru te se čeka na popravak. Ispričavamo se na neugodnosti”, piše na natpisu na platformi za osobe s invaliditetom, kojim se ujedno i moli korisnike da koriste pomoćni ulaz na sjevernoj strani vrta, nasuprot Marulićevu trgu.

Podsjetimo, Most zaljubljenih iznad Miramarske, koji je dovršen još prošloga ljeta, otvoren je 2. ožujka, kad je i sam vrt službeno otvoren za posjetitelje. Već sljedećeg proljeća na njega bi se trebala nadovezivati tristotinjak metara duga pergola, odnosno hodnik od cvijeća, čija će gradnja početi najesen.

Pergola umjesto stare i oronule ograde uz samu prugu na južnoj strani Botaničkog tako će postati još jedna zanimljiva atrakcija za sve ljubitelje prirode, a bit će otvorena cijele godine.

>>Bandić otvorio Botanički vrt i novi pješački most

Komentara 3

AD
adrian1
11:22 10.03.2016.

Klasična hrvatska priča, raditi će dok ga prvi delikventi ne unište, bitno da je dignuta lova, ko j... Invalide

DU
Deleted user
12:08 10.03.2016.

Osobe s raznim invaliditetima već su, nažalost, naučile da je njima mnogošto nedostupno, da se malo tko želi potruditi da im barem malo olakša kretanje, obavljanje poslova po raznim uredima, da pojašnjenje, uputu....Pa ionako se ili ne mogu braniti, ili ne čuju ili ne vide, ili ne hodaju....

FR
frish
12:27 10.03.2016.

LOL! Ovo je moguće samo u ovoj prčiji. Gdje sad Milanče da se naslikava?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije