Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jastrebarsko

Osnovnoškolci će programirati u Centru za kulturu

Informatika
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
04.02.2016.
u 18:15

Prijave za radionice u trajanju od 30 sati primaju se od ovog tjedna, a tečaj počinje 15. veljače.

S obzirom na to da informatika još nije obavezan predmet u osnovnim školama, Centar za kulturu Jastrebarsko odlučio je mladima dati priliku da nauče programirati te općenito poboljšati svoje znanje o radu na računalu.

– U današnje je vrijeme neosporna važnost informatičke pismenosti. No, nažalost, nemaju svi učenici u sklopu nastave priliku naučiti adekvatno raditi na računalima – objasnili su u Centru za kulturu, gdje će se učiti osnove programiranja vlastitih računalnih igara, ali i stvaranja virtualnih 3D svjetova.

Tečaj se, kako su također istaknuli, temelji na programu “Kodu“ koji je prilagođen upravo osnovnoškolcima, ali i djeci predškolskog uzrasta koja poznaju osnove rada na računalu.

Prijave za radionice u trajanju od 30 sati primaju se od ovog tjedna. Zainteresirani mogu osobno doći u Centar za kulturu u Ulici dr. Franje Tuđmana 9 ili nazvati na telefon broj 01/6281126. Tečaj koji počinje 15. veljače trajat će četiri mjeseca, a održavat će se dva puta tjedno po jedan školski sat. Mjesečna je cijena 150 kuna po osobi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije