Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rupe na cesti

Opasnost u Prečkom: već mjesec dana 20 šahtova bez poklopca

19.03.2015., Zagreb -  Prije mjesec dana iz Tijardoviceve, Haendelove  i Baranoviceve ulice u naselju Precko nestalo je dvadesetak metalnih poklopaca kanalizacijskih sahtova. Iako su sahtovi bez poklopca uredno obiljezeni stanari se zale na predugacak rok
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
Autor
Sandra Golemac
20.03.2015.
u 10:45

-Zašto se to još nije saniralo - pitaju stanari, a Zagrebačke ceste ističu da su morali provesti natječaj javne nabave

Čak dvadesetak metalnih poklopaca nestalo je prije mjesec dana s kanalizacijskih šahtova u Tijardovićevoj, Haendelovoj i Baranovićevoj ulici u naselju Prečko.

Ogorčeni stanari ukazali su nam na ovaj problem i nije im jasno, kažu, zašto se ta šteta još nije sanirala. Šahtovi su otvoreni na cesti, ali i po pločnicima i parkiralištima.

Doduše, rupe jesu obilježene i donekle zaštićene, no stanari ipak strahuju da se ne dogodi neka nesreća, naročito kada su u pitanju djeca.

Prema informacijama iz Holdingove podružnice Zagrebačke ceste, problem bi se trebao riješiti za dva do tri tjedna.

–Znamo da je pokradeno dvadesetak metalnih poklopaca i odmah smo krenuli u rješavanja toga kad smo za to saznali, prije otprilike mjesec dana. No, proces dugo traje jer smo morali prema pravilima objaviti natječaj za javnu nabavu. Rupe smo označili da ne dođe do nezgode, a nove bismo trebali postaviti za manje od mjesec dana - najavio je Vlado Suša, glasnogovornik Zagrebačkih cesta.

Metalni poklopci s kanalizacijskih šahtova i ostala metalna galanterija, naime, sve se češće kradu i vjerojatno preprodaju na crnom tržištu, a samo je lani zabilježeno 600 do 700 sličnih slučajeva u cijelom Zagrebu. 

Komentara 11

ZA
zagizagreb
12:02 20.03.2015.

Nije to samo problem u Prečkom. Nažalost, cijeli grad je žrtva "ubirača" sekundarnih sirovina tamnije boje kože. Pogledajte na što liči potez od okretišta u Dubravi do skretanja za Dubec. Preko 100 poklopaca malih šahtova (voda) fali. U ulici iza studentskog doma Stjepan Radić je "ubrano" 5 poklopaca slivnika. Da ne nabrajam. Rješenje je poklopac skivnika sa mehanizmom za zaključavanje. To "ubirače" tamnije boje kože usporava, pa ih ostavljaju na miru. Tako je napravljeno nakon "ubiranja" poklopaca slivnika u Folnegovićevom naselju.

FA
fakin2012
12:01 20.03.2015.

šahtovi su bez poklopca i po godinu dana, barem znam tri lokacije na kojima je tako bilo - na sigečici, sesvetama i u utrinama

OB
ObrenM
13:10 20.03.2015.

Cudi me da tako sposobna i hvaljena g.Svaljek nije primjetila takovu sitnicu,koja moze stajati ljudskog zivota .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije