Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštre mjere

'Onog koga zbog nerada ne mogu otpustiti zatvorit ću u praznu knjižnicu i bit će tamo osam sati'

Milan Bandić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
06.02.2014.
u 15:45

Gradonačelnik Bandić stranicom gradonacelnik@zagreb.hr kontrolira rad šefova svih gradskih ureda i odvaja “kukolje od žita”. Dobit će otkaz svi koji se ogluše na pitanja građana

Pročelnicima gradskih ureda, svima odreda, gradonačelnik Milan Bandić očitao je jasnu bukvicu. Otvaranjem adrese gradonacelnik@zagreb.hr, na koju građani mogu prijaviti probleme, ali i prijedloge, te zatražiti odgovore, Bandić je povukao dvostruki potez – provjerava rad pročelnika, a rješavanjem problema građana njeguje dobro znani populizam.

Nakon radnog vremena

Predložio je Bandić da će se, ako građani u roku ne dobiju odgovore na postavljena pitanja, s njima sastati već sutradan nakon isteka radnog vremena, odgovoriti im na pitanja na koja nisu pročelnici, a onda se tome pročelniku zahvaliti na suradnji. Otkazom.

– Neću primati građane nakon isteka radnog vremena jer za tim neće biti potrebe. Volio bih vidjeti tog pročelnika koji nije primio građane i nije im odgovorio i zbog kojeg ću morati ostati uza sve obveze koje imam – jasan je Bandić koji je time ujedno najavio skorašnje promjene u gradskoj upravi.

“Neka se baraba javi”

– Nemam vremena nekima ponavljati tri, četiri puta. Sad će se pospremiti što se pospremiti može. To moji kolege moraju znati. Ako takvog ima, neka odmah dođe meni, bude baraba i kaže da neće odgovoriti, a ne da se iživljava nad građanima. Takav je samo do sutradan ujutro pročelnik – jasan je Milan Bandić.

Ima on i razrađen plan za one koje, kako je sam rekao, ne može otpustiti.

– Onog koga ne mogu otpustiti zatvorit ću u knjižnicu. Da, u knjižnicu. Maknut ćemo sve knjige i novine i bit će u praznoj knjižnici osam sati. Ne prijetim ja nikome, samo dijelim uloge i zadatke. Na ovakav ćemo način odvojiti žito od kukolja – objasnio je svoju ideju Milan Bandić. Pročelnici, koji dobivaju dodatan posao, nisu komentirali niti se požalili na novi prijedlog gradonačelnika.

Komentara 17

Avatar Riesenschnauzer
Riesenschnauzer
16:12 06.02.2014.

Bolje ih zatvoriti u punu knjižnicu, mogu nešto naučiti.

ZD
zdepar
17:03 06.02.2014.

hoće li biti knjižnica dovoljno velika, možda bi bilo bolje da upotrijebite prostor skupštine grada

CV
cvijece
17:48 06.02.2014.

Jaka kazna,moš' mislit kako će zatvoreni 8 sati plakati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije