Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema švercanja u gradskoj upravi zagreba

Otisak prsta pri dolasku na posao daje 2500 radnika, 16 ih je to odbilo

Jelena Pavičić Vukičević, gradska uprava
Foto: ilustracija
17.01.2014.
u 11:45

Oni koji u Gradskoj upravi nisu pristali na novi način evidentiranja putem biometrijske metode, dobili su PIN kojim prijavljuju dolaske i odlaske, a do sada nije bio zabilježen slučaj da je nekomu smanjena plaća

Pristanak da ih se evidentira kada dolaze, izlaze i odlaze s posla iz zagrebačke Gradske uprave dalo je čak 2500 zaposlenika, a njih 16 iskoristilo je pravo na alternativni način provjere putem PIN-a, kojim također prijavljuju dolaske i odlaske s posla.

Nova metoda zasad se primjenjuje samo u zgradi na Trgu Stjepana Radića, a sustav bi se mogao proširiti i na druge ustanove Grada.

– Biometrijska metoda od početka siječnja 2014. primjenjuje se u zgradi Gradske uprave. Riječ je o nadogradnji postojećeg sustava evidencije i kontrole radnog vremena koja će se i dalje implementirati – kazali su u Gradskoj upravi.

Za biometrijsku metodu identifikacije Grad će platiti oko 200 tisuća kuna, a kako su prije kazali, time će se suvremenije, brže i pravednije voditi evidencija o satima provedenim na poslu i neće biti švercanja.

Iz Sindikata zaposlenika Gradske uprave kažu da do sada nisu imali pritužbe zaposlenika jer su osigurani svi uvjeti, pa i za radnike koji ne žele da ih se provjerava otiskom prsta.

– Stručne službe za obračun plaća tako će lakše izračunati koliko je tko radio, a do sada nismo imali zabilježen slučaj da je nekomu smanjena plaća radi manjka radnih sati – kazao je Vlado Korbar, predstavnik sindikata.

Komentara 17

DU
Deleted user
12:26 17.01.2014.

Od ovoga korist ima samo onaj tko prodaje opremu. Zdrave radne okoline ne trebaju goniče robova.

Avatar Alfons_x
Alfons_x
12:24 17.01.2014.

Svrha i temeljna zamisao samoga rada kao takvoga bi trebala biti učinkovitost i radna produktivnost, ne samo vrijeme provedeno na poslu......Koja je svrha ovakvog i bilo kojeg drugog oblika evidencije vremena provedenog na poslu ukoliko se na tom istom poslu igra tetris ili pasijans? Da li radi lakše evidencije "prekovremenih sati" koje ćemo plaćati za tu istu neučinkovitost? Čista glupost "umova" bez mozga

Avatar messerschmidt
messerschmidt
12:39 17.01.2014.

Prednost ovoga je da ne moraš čeprkati po džepovima tražeći karticu, prst ne možeš izgubiti osim ako ti ga ne odrežu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije