Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oglasila se policija

Oluja u Zagrebu: Ozlijeđene dvije osobe i oštećeno 155 vozila

Šteta od olujnog vjetra koji puše od jučer navečer u zagrebačkim naseljima Prečko i Špansko
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/9
14.05.2019.
u 10:53

Zbog jakog vjetra u Svetom Ivanu Zelini reklama je pala na 55-godišnjakinju koja je lakše ozlijeđena, dok je u Susedgradu na  Bolničkoj cesti pala grana na 65-godišnjakinju, također je lakše ozlijedivši, priopćila je zagrebačka policija

Zbog vremenskih neprilika tijekom ponedjeljka, uslijed padova stabala i žbuke, na području Policijske uprave zagrebačke oštećena su 154 automobila i jedan motocikl, više krovova i objekata, a dvije su osobe lakše ozlijeđene, izvijestila je u utorak policija.

Zbog jakog vjetra u Svetom Ivanu Zelini reklama je pala na 55-godišnjakinju koja je lakše ozlijeđena, dok je u Susedgradu na  Bolničkoj cesti pala grana na 65-godišnjakinju, također je lakše ozlijedivši, priopćila je zagrebačka policija.

Šteta od olujnog vjetra koji puše od jučer navečer u zagrebačkim naseljima Prečko i Špansko
1/13

U ponedjeljak oko 13 sati na dijelu prometnice između mjesta Bregana i Grdanjci iz korita se izlila rijeka Bregančica te je na toj dionici ceste bio zabranjen promet za sve kategorije vozila.

U isto vrijeme u Dragi Svetojanskoj kod Jastrebarskog na kolnik su pale žice električnih vodova te je za sav promet bila zatvorena županijska cesta na dionici Draga Svetojanska – Hrastje Plešivičko.

Zbog pada stabla na tramvaj i ugostiteljski objekt u Maksimirskoj 111 u Zagrebu tramvajski promet je bio obustavljen u oba smjera od 5,35 do 8,40 sati te se prijevoz putnika obavljao izvanrednim autobusnim linijama. Pritom nije bilo ozlijeđenih osoba, navela je policija. 

Javna vatrogasna postaja (JVP) Zagreb u protekla dva dana obavila je više od 500 hitnih intervencija, što je rekordan broj, a svih 57 vatrogasnih društava i dalje je na terenu, doznaje se u utorak iz JVP-a iz dok su iz zagrebačke policije priopćili da su zbog posljedica nevremena ozlijeđene još dvije osobe.

Zapovjednik JVP Zagreb Siniša Jembrih u razgovoru za Hinu kazao je da su vatrogasci noćas imali oko 80 hitnih intervencija, a da je njihov ukupni broj drugog dana dosegnuo brojku od rekordnih 500.

"Premašen je broj intervencija iz 2013. godine kada je bilo veliko nevrijeme na Sljemenu", kazao je Jembrih dodavši da su na terenu vatrogasci iz 57 društava u Zagrebu. Među intervencija bilo je i onih u kojima su vatrogasci spašavali ljude koji su ostali zarobljeni u svojim kućama.

Jembrih  je rekao i da je noćas u Novom Zagrebu na vozilo Hitne pomoći u vožnji, dok su u njemu bili vozač i medicinski tehničar, palo stablo, no veća nesreća je  izbjegnuta jer je stablo prvo palo na parkirano civilno vozilo. Zato u vozilo Hitne pomoći nitko nije ozlijeđen.

Tijekom intervencije jučer je ozlijeđen vatrogasac DVD-a Šestine dok je motornom pilom uklanjao srušene grane stabala. Pritom je zadobio prijelom kosti, kazao je Jambrih. Napomenuo je da je vatrogascima najveći problem kanalizirati veliki broj dojava koje im pristižu.

"Mnogo službi javlja da treba našu pomoć. I opet trebate ostaviti neku rezervu, jer jučer smo uslijed nevremena, imali i požar na obiteljskoj kući koji smo morali gasiti", naglasio je.

Video: Nevrijeme u Zagrebu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije