Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treba ga ukloniti

Oglasili su se iz Ministarstva i objasnili što se dogodilo s nasukanim brodom na Savi

Brod na Savi koji se inače nalazi u blizini Mosta Mladosti otkačio se i zaustavio se kod Toplane
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/6
16.07.2021.
u 16:37

Trenutno se radi na izvezivanju plovila na obalu kako dolaskom većeg vodostaja ne bi otplutalo nizvodno.

Medijske naslovnice jučer i danas su preplavile fotografije broda koji se jučer oslobodio sa svog veza i otplovio niz Savu, a zaustavio se tek kod Toplane. Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture su se oglasili i objasnili da je brod zaglavio na brani te da se radi na njegovom oslobođanju. 

- Tijekom jučerašnjeg dana plovilo - Teglenica TT9904, koja se nalazila na južnoj obali Save na području Novog Zagreba oslobođena je s veza te je otplovila nizvodno od Mosta mladosti te se zaglavila na brani u blizini toplane Zagreb. Nadležni inspektor Lučke kapetanije Sisak izašao je na teren te je izdao rješenje vlasnicima o uklanjanju teglenice s ciljem zaštite života, zdravlja i imovine. Trenutno se radi na izvezivanju plovila na obalu kako dolaskom većeg vodostaja ne bi otplutalo nizvodno.

Napominjemo kako ovo plovilo, kao i ostala koja se nalaze na poziciji ispod Mosta mladosti nisu predstavljale smetnju sigurnosti plovidbe međutim, tijekom zadnjeg redovnog inspekcijskog pregleda na Teglenici koji je izvršen 1.7.2021., utvrđeno je kako navedena ne posjeduje svjedodžbu o sposobnosti za boravak u raspremi nakon čega je izdan nalog za uklanjanje u roku od 30 dana.

Ključne riječi

Komentara 3

CK
CKI
18:58 16.07.2021.

Da nije puknula sajla kojom je bio vezan, sami Bog zna koliko bi još desetljeća tu trunuo.

ČS
Čuvaj se senjske ruke
21:15 16.07.2021.

Tko je vlasnik ove starudije? Nije li i to maslo bivšeg gradonačelnika?

Avatar Golum
Golum
11:43 17.07.2021.

Evo kaze da su ga odsukali nocas uz pomoc kopnenog vojnog vozila.....samo ne znam kakvo je to kopneno vojno vozilo!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije