Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštrija kontrola

Ofenziva ZET-a: Švercanje skuplje, kazne i do 900 kuna!

ZET (1)
Marko Lukunić/PIXSELL
18.09.2013.
u 17:10

ZET će pokušati pridobiti što više putnika i nižim cijenama jednokratnih i mjesečnih karata

Cijene ZET-ovih karata uskoro će pojeftiniti pa će putnici pojedinačnu kartu unutar vozila moći kupiti za 12 umjesto 15 kuna, na kiosku će karta stajati 10 umjesto 12 kuna, a pojeftinit će i cijene mjesečnih i godišnjih karata. Kako neslužbeno doznajemo, novi detaljan cjenik bit će poznat za nekoliko dana, a o njemu će se izjasniti i gradski zastupnici na jednoj od sljedećih sjednica.

Odavno žele povisiti iznos kazne

Mjesečna karta trebala bi po novom cjeniku stajati 300 umjesto 360 kuna, čime se želi potaknuti da se što više Zagrepčana odluči na njihovu kupnju, a pojeftinit će i karte za školarce i studente. No, osim što se ide na niže cijene, ZET će uskoro krenuti i u veliku kontrolu karata. Budući da se velik broj putnika vozi bez karte, u Gradsku skupštinu poslan je prijedlog koji već dugi niz godina predlažu sindikalisti, a kojim bi se kazne za putnike bez karte povećale. Trenutačno putnik bez karte plaća kaznu od 215 kuna, a po novom prijedlogu ona bi se povećala na 600 do 900 kuna.

– Sličan prijedlog odavno pokušavamo nametnuti jer će visoka kazna psihološki djelovati na putnika – kazao je Ante Jelić, čelnik Sindikata vozača ZET-a. Dodao je da je bitno poraditi i na tomu da kontrolori dobiju ovlasti legitimiranja putnika ili pak da se policija ozbiljnije uključi u pomoć pri hvatanju slijepih putnika.

Uzor su im komunalci

Sličan problem imaju i komunalni redari koji također moraju čekati dolazak policije ako prekršitelj ne želi reći svoje podatke, no upravo zbog toga često su u zajedničkim "ophodnjama".

>>Usporedili smo ZG Holding s Ljubljanom, Budimpeštom i Bečom

>>Ukidanjem SMS karata ZET-u veća naplata, manje se građana šverca

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije