Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarni koncert

Oduzeta joj je desna strana tijela, tračak nade daje liječenje u Italiji

Davorka Moguljak
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
01.02.2014.
u 17:00

Koncert će se održati sutra u 20 sati u Provincijalnoj dvorani Kamene kuće na Knežiji, a nastupa nekoliko gospel zborova

Bila je žedna, pa se zaputila u kuhinju napiti vode. Posegnula je za čašom, ali je nije mogla podići. Pokušala je s obje ruke. No, ni to nije išlo. Sljedeće čega se sjeća je buđenje u bolnici. Bila je u jednom trenutku, kaže, klinički mrtva. Suprug ju je spasio umjetnim disanjem i masažom srca.

Teško se kreće

Dogodilo se to prije 14 godina. Davorki Moguljak dijagnosticirana je multipla skleroza. Danas joj je cijela desna strana tijela oduzeta. Ne može se samostalno kretati niti obavljati svakodnevne poslove. U svemu tome pomaže joj suprug i 68-godišnja majka Zdenka.

– Ja sam dešnjakinja. Sve sam ponovno morala učiti raditi s lijevom rukom. Za kretanje koristim štake, tri puta tjedno primam injekcije, a pola invalidske mirovine trošim na lijekove. Nije lako, ali nipošto ne želim odustati – poručila je ta snažna 47-godišnjakinja.Na početku je, dodaje, bilo najteže jer si u 33. godini, u cvijetu mladosti, ne želite priznati da nešto nije u redu.

Koncert na Knežiji

Tračak nade pronašla je u talijanskoj poliklinici Gargano u Napulju gdje se želi podvrgnuti Zambonijevu zahvatu proširenja vratnih vena. S obzirom na to da je cijena zahvata 6500 eura, Davorkini prijatelji i poznanici iz Udruge Gospel zbor Sunce sutra organiziraju humanitarni koncert u 20 sati u Provincijalnoj dvorani Kamene kuće na Knežiji, pa pozivaju sve koji mogu da dobrovoljno daju prilog.

>> Pčelinjim otrovom nadvladava teški oblik multiple skleroze

Komentara 6

DU
duda9
11:55 02.02.2014.

Nadam se da će se puno ljudi odazvati malih velikog srca sigurno.Ali bi voljela da dođeju oni koji zaista puno mogu pomoći molim ne mislite samo na sebe zaista je vrijeme da mislimo i na druge kojima je potrebna pomoć.

VI
Vidderne
13:18 02.02.2014.

Dajte neki broj računa za uplatu. Drž se Davorka.

MU
musk
20:55 06.02.2014.

Žalosno je da takav zahvat rade svugdje osim kod nas u zemlji! Neskup,bezopasan zahvat koji mnogima može olakšati muke a mi ga plaćamo po par tisuća eura u susjednim državama-hoće li nam to ministar Ostojić refundirati? I njemu smo se obraćali,oni nemaju sluha za bolesne... Ovo je sramota za ovu zemlju-skuplja se novac za van jer naši doktori to ne žele raditi iako nema nikakve opasnosti,a poboljšanja su velika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije