Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
remetinec dobio svoje pivo

Odustali od otplate kredita za stan i sada kuhaju Fulir

pivo remetinec
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/3
04.11.2015.
u 20:07

Nakon posla Dino Konta i Sanja Cvetanović svaki su dan u pivovari gdje kuhaju pivo u pogonu kapaciteta 2500 litara mjesečno. Svoj "agramerski lager" Fulir prodaju u gradskim lokalima

Zamah zanatskog pivarstva s ishodištem u Zagrebu i dalje traje, a Remetinec je uz tradicionalne godišnje svečanosti malih pivara dobio i svoje pivo. Fulir je lager njemačkog stila koji kuhaju simpatični Dino Konta i Sanja Cvetanović.

Sam projektirao pogon

– Odustali smo od otkupa stambenog kredita i odlučili uložiti taj novac u vlastiti biznis. Kako se pivom bavim već neko vrijeme, bilo je nekako logično da tu ljubav pretvorim u posao – kaže Dino koji je sam projektirao pogon u Naletilićevoj ulici, tek nekoliko stotina metara od sada već znamenitog zatvora u Remetincu.

– Skuhao sam dosad oko 70 šarži piva različitih stilova, a sada kuham Fulir u ovom pogonu koji je kapaciteta 2500 litara mjesečno – govori Dino.

Sve je ručni rad

Zasad u pogonu vrijednom 30.000 eura radi još njegova djevojka Sanja.
– Posao nam je isti, kada se vratimo s posla kratko predahnemo i pravac pivovara. Srećom, krenulo je dobro pa nam motiva ne nedostaje – govori Sanja pokazujući bocu Fulira koju je lako prepoznati. Retro etiketa s brkovima koji mogu pripadati samo jednom zagrebačkom gospodinu stoje ispred maksimirskog perivoja i Vidikovca. Nepogrešiva identifikacija pravog agramerskog lagera. Pretpremijerno se Fulir pojavio na Prvom sisačkom festivalu piva, kojem je medijski pokrovitelj bio Večernji list.

Foto: Žarko Bašić/Pixsell

– Sada smo dostupni na više mjesta u Zagrebu, a zadovoljiti potražnju slatka nam je briga. U našoj nanopivovari sve radimo ručno pa to malo potraje jer kvaliteta svake šarže mora biti ista, kao što su i sastojci uvijek najkvalitetniji. Vremenski zna biti zahtjevno jer kontroliramo svaku fazu proizvodnje – govori Dino koji zbog dobrog početka prodaje najavljuje još jedan pivski stil, a nada se i proširenju pogona.

– Ispala je sretna okolnost da sam u profesionalnom životu financijaš pa smo uspjeli adekvatno zatvoriti financijsku konstrukciju kako bismo mogli početi raditi bez stresa. Ovaj zapravo neambiciozan start omogućuje nam da se lagano razvijamo.

Fulir je prije svega namijenjen pivskim sladokuscima pa ga i nudimo prije svega u specijaliziranim trgovinama i lokalima koji nude zanatsko pivo. Takvih je, srećom, sada sve više, kao što je više i publike pa nemamo razloga sumnjati da će naše pivo dobro proći. Odlučili smo se za takav stil jer smo nacija lageraša, a čini nam se da u tom segmentu nije sve rečeno te da ima mjesta za nešto novo i dobro – kaže Dino.

Komentara 3

DU
Deleted user
14:00 05.11.2015.

Sretno mladom par. Drago mi je vidjeti da ima ljudi koji su spremni pokrenuti vlastiti posao, dok mnogi drugi radije cekaju kad ce im stici socijalna pomoc.

LI
liliZG
14:44 25.11.2015.

odlična odluka! sretno!

Avatar dario554433
dario554433
07:39 05.11.2015.

2500x4 nekih 10.000 kn

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije