U restoranu Noel u utorak je održana druga ekskluzivna Michelin Masterclass radionica za zagrebačke chefove. Ova radionica dio je Michelinove inicijative za podizanje standarda gastronomije, a okupila je odabrane chefove iz Zagreba koji su imali priliku učiti od najboljih. Radionica je organizirana u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba te poznatim svjetskim gastro vodičem Michelin.
Radionicu je vodio chef Emanuele Scarello, iz restorana Agli amici, koji nosi dvije Michelinove zvjezdice. Chef Scarello je ostalima predstavio tehnike i filozofiju koja stoji iza Michelinove kuhinje, uz naglasak na inovaciju, kvalitetu sastojaka i održivost u gastronomiji. – Gastronomija je ključni segment zagrebačkog turizma koji ističe autentičnost naše destinacije i privlači turiste iz cijelog svijeta.
Naša Turistička zajednica aktivno promovira zagrebačku gastronomsku scenu i surađuje s prestižnim vodičima poput Michelina, koji je u rujnu prošle godine odlučio prvu Masterclass radionicu izvan Francuske održati upravo u Zagrebu. Time se naš grad dodatno ističe kao autentična gastro destinacija koja inspirira i postavlja trendove – rekla je Martina Bienenfeld na početku radionice. Dodala je da ju posebno veseli što su i drugi gradovi u Hrvatskoj krenuli zagrebačkim stopama u organizaciji ovakvih događanja, čime se zajednički gradi i reputacija Hrvatske kao vrhunske gastro destinacije.