Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
josip jelić

Odrekao se četvrti radi Groblja

Josip Jelić
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/3
07.11.2018.
u 23:31

Josip Jelić novi je šef, zamijenit će Ljerku Ćosić

Umjesto Ljerke Ćosić – Josip Jelić. Gradska groblja od direktorice koja Holdingovom podružnicom upravlja posljednjih 14 godina preuzet će 38-godišnji HDZ-ovac, donedavni predsjednik Vijeća gradske četvrti Črnomerec.

Ništa ne smije iznenaditi

Jedan je četverogodišnji mandat na čelu “Črnkasa” Jelić odradio, a dobio je i drugi na izborima lani, da bi u srpnju ove godine podnio ostavku i predsjedničko mjesto prepustio Martinu Postružinu iz Stranke rada i solidarnosti. Svoju ostavku nije posebno objašnjavao, ali ona je tada svakako iznenadila stanovnike četvrti od gotovo 40 tisuća stanovnika, koji su HDZ-ovcu dodijelili nadimak “mali gradonačelnik”.

Josip Jelić zaradio je takvo tepanje jer nije bilo male komunalne akcije koju nije otvorio ili barem prekontrolirao. Voli da je sve po “pravilima službe”, kažu na Črnomercu o Jeliću, koji je trenutačno na postdiplomskom studiju na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, gdje je čak i član tamošnjeg Studentskog zbora.

Kažu, međutim, i da je upravo čelno mjesto Gradskih groblja bilo zamjena za ono na čelu četvrti. I dok nam je još trenutačna direktorica Ljerka Ćosić rekla da o promjenama na čelu podružnice s nama ne može razgovarati, već da pitanja uputimo pismeno na adresu Holdinga, Jelić je ipak bio nešto rječitiji.

– Službenu informaciju još uvijek nemam, a kad budem imao, javit ću vam – rekao je Josip Jelić pa na pitanje preuzima li Groblja već ovog tjedna dodao: “Ništa nas ne smije iznenaditi”. Kako je objasnio, zastupnici u Gradskoj skupštini već su mu čestitali na novoj poziciji, ali on ne bi brzao.

– Dok ne bude potpisan ugovor, ni u što ne mogu biti siguran. Tako je to u politici – ustvrdio je HDZ-ovac, koji je široj javnosti postao poznatiji 2015. godine, kada je bio član Mosta te je njihove predizborne plakate za parlamentarne izbore lijepio po kvartu i usput se potukao s nekadašnjim, a i sadašnjim stranačkim kolegom, HDZ-ovcem Kazimirom Ilijašem.

Podsjetimo, Josip Jelić iz HDZ-a je izbačen upravo te 2015. godine, navodno zbog sukoba sa zagrebačkim predsjednikom Andrijom Mikulićem, a vratio se u stranku prije nešto manje od dvije godine, kad je njen vrh preuzeo sadašnji premijer Andrej Plenković. A upravo Jelić i Plenković, doznajemo od zagrebačkih HDZ-ovaca, poprilično su bliski, i to upravo iz Vijeća četvrti na Črnomercu, u koje je 2013., kad je Jelić na kraju izabran za predsjednika, ušao i Plenković.

Kćer u Bandićevu protokolu

Premijer je tada, međutim, zamrznuo mandat na Črnomercu jer je izabran za zastupnika u Europskom parlamentu, ali dvojica stranačkih i kvartovskih kolega, doznajemo, i dalje redovito komuniciraju.

– Ruka ruku mije. Jasno je zašto gradonačelnik Milan Bandić daje ovu direktorsku poziciju. Žalosno je samo što je uvijek, pri zamjeni voditelja podružnica Holdinga, u pitanju politika – komentiraju nam na Gradskim grobljima, gdje se sadašnja direktorica Ljerka Ćosić, prepričavaju njeni suradnici, već pozdravila sa sebi najbližim djelatnicima.

Ta je profesorica francuskog jezika i sociologije na funkciju, podsjetimo, stigla 2004. godine iz Hrvatske gospodarske komore, dok je prije toga živjela u Americi sa suprugom, legendom košarke Krešimirom Ćosićem te se brinula o troje njihove djece. Jedna od kćeri, Ana Ćosić Pajurin, trenutačno je voditeljica službe za protokol Bandićeva ureda.

>> Pogledajte video i saznajte u kakvom su stanju zagrebački mostovi

Komentara 11

VO
vorda400
23:44 07.11.2018.

Vjerodostojno

DO
doktorica
06:41 08.11.2018.

HDZ naprijed,ostali stoj

DO
domagoj1492
10:07 08.11.2018.

Bolje on nego ova baba koja je bila, a posebno bolje on nego neki kamenjar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije