Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Pa nije mi jasno...'

Žena u suzama zbog bešćutnog postupka na groblju: 'To su ljudi bez osjećaja i savjesti'

Foto: Božena Havlik
01.11.2018.
u 10:24

"Sve su uzeli, sve!", u suzama nam prepričava Božena koja je sama izradila vijenac za svog pokojnog muža, stoga ju ovo posebno pogađa

Božena Havlik 75-godišnja je gospođa kojoj su ukrali aranžman na grobu njenog pokojnog muža.

'Neobična' krađa dogodila se prije otprilike dva tjedna, nedugo nakon njene operacije.

"Budući da sam 23. listopada išla na operaciju uredila sam grob suprugu i stavila svileni aranžman na grob. Prošli tjedan ga je netko ukrao", prepričala je svoju situaciju vidno potresena gospođa Havlik.

Kaže da to nije prvi put i da joj se ista stvar dogodila prije dvije godine, ali ovaj put sa svijećama.

"Pa nije mi jasno, zašto bi netko to radio pa svijeće koštaju par kuna.."

Ona na Mirogoju ima četiri grobnice i kaže da redovito sa svake nešto uzmu, a tvrdi i kako nažalost nije jedina.

"Sve su uzeli, sve!", u suzama nam prepričava Božena koja je sama izradila vijenac za svog pokojnog muža, stoga ju ovo posebno pogađa.

Kontaktirali smo i spomenuto groblje iz kojeg su nam potvrdili da se ovakve stvari stalno događaju.

"Unatoč kamerama i našim ljudima koji u civilu čuvaju groblje i dalje ne sprječavaju krađe koje se događaju", kažu nam iz groblja Mirogoj te naglašavaju kako su ovih dana što se tiče osiguranja pokriveni 0-24.

Gospođa želi ukazati na ovaj problem pa poziva sve kojima se ista stvar dogodila da se jave kako bi se nešto poduzelo i kako bi se krađama na groblju stalo na kraj.

"Možda se jave i ostali. To neće omesti bešćutne, bezosjećajne i beskarakterne osobe, ali možda netko od njih ovo pročita.", poručuje.

>> Pogledajte video kako prodavačica vara kupce na tržnici

Ključne riječi

Komentara 85

PR
prajdali100
10:37 01.11.2018.

Uvijek je bilo i biće ljudskog ološa, ustvari smeća.

Avatar dras32
dras32
10:47 01.11.2018.

Kakav to moras biti covjek i ljudsko dno da ukrades sa tuđeg groba i stavis na grob svojih mrtvih. Sto uopce porucujes svojim mrtvima da nisu vrijedni da im kupis cvijet i svijecu. Kao netko iz trgovacke branse dobro znam tko krade po trgovinama, ne krade sirotinja nego gospoda za koju bi rekao da imaju vise nego dovoljno, tako je vjerojatno i na grobljima, uzme sa tuđeg i odnese na svoj grob. Sto je sa onime Bog sve vidi, Bog sve zna, boje li se Hrvati uopce Boga. Jesu li Hrvati zapravo uopce vjernici.

CR
crocro
10:43 01.11.2018.

Sa groba uzeti cvijeće i prodati ga, ili sa groba uzeti cvijeće i odnijeti ga na neki drugi grob za koji to cvijeće nije namjenjeno, počinitelju odsjeći prste na jednoj ruci koju sam izabere, poput onoga koji je u jednoj zemlji ukrao motocikl, zatečen u krađi i nakon toga je samo trebao odabrati s koje ruke želi da mu se odstrane prsti. Ruka je išla na panj i sve je bilo gotovo za nekoliko sekundi. Nikada više mu neće pasti na pamet ukrasti tuđe. Ali ukrasti s groba, cvijeće, svijeće ili slično, što pokojniku donesu njegovi najmiliji, to je nešto što nije oprostivo. Znam, većina će reći da bi takva kazna bila pregruba za krađu predmeta s groba i da ćete me ocijeniti negativnom ocjenom, ali ovo izaziva gorčinu obiteljima, jer se neki sigurno bave preprodajom zbog zarade. Naravno, da im ja ne bi odsjekao prste zbog takvoga djela niti bi to tražio, ali takvi počinitelji jedino to zaslužuju. A srama nemaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije