Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija studenata sa Save

Odlučili prikupiti barem malu pomoć, a pokrenuli veliku humanitarnu akciju

Stude3nti pomo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
20.05.2014.
u 09:00

Studenti će akciju prikupljanja pomoći imati sve do petka od 8 do 21 sat, a građane mole da kod kupnje biraju hranu za bebe, pelene, šampone, sapune, četkice za zube, higijenske uloške i slično..

Da Zagrepčani imaju veliko srce, dokazuju i najnovije akcije prikupljanja pomoći za ugrožene ljude koji su zbog poplava u nekim dijelovima Hrvatske i Bosne i Hercegovine morali napustiti svoje domove. Hrpe odjeće, obuće, hrane i higijenskih potrepština već su prikupljene na nekoliko desetaka lokacija diljem grada, a uz javne institucije, angažirale su se brojne udruge.

Jednu u nizu akcija pokrenulo je troje studenata Fakulteta političkih znanosti u Studentskom domu “Stjepan Radić”.

-Sjedili smo na kavi u petak i komentirali kako su poplave pogodile BiH odakle potječemo pa smo odlučili među studentima pokrenuti akciju i prikupiti barem nekoliko paketa pomoći za svoje sunarodnjake – kazala je Jelena Stipović. Informacija s Facebooka u tren oka pročula se po cijelom gradu, kazala je Stipović, pa građani ne prestaju dovoziti pune automobile kupljenih namirnica. Akcija koja je trebala trajati dva dana produljila se na cijeli tjedan, a u svakom trenutku 40 studenata razvrstava ono što građani donesu.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

– Bilo je ljudi koji su tri puta dovozili pune automobile raznih stvari, a jedan dječačić donio je punu kutiju svojih igračaka i rekao da ih šalje onoj djeci koja se nemaju čime igrati – prepričala je Stipović događaj koji ih je posebno dirnuo. Iz studentskog doma, u dva dana prikupljanja, već je nekoliko kamiona krenulo u BiH i slavonska sela.

– Čuli smo da se pomoć prikuplja po raznim udrugama u gradu, a sve koji nemaju prostor za skladištenje pozivamo da robu dovezu do nas, odakle će se dopremiti na ono područje na koje oni žele – kazao je student Ivan Pavičić. Do ugroženih područja pomoć iz Studentskog doma odlazi kamionima zagrebačkog Caritasa ili je odvoze privatni poduzetnici svojim kamionima i kombijima, a kako bi stigla na prave adrese, i studenti će biti u njihovoj pratnji.

Studenti će akciju prikupljanja pomoći imati sve do petka od 8 do 21 sat. – Pozivamo sve, koji tek planiraju nešto kupiti, neka to bude hrana za bebe, pelene, šamponi, sapuni, četkice za zube, higijenski ulošci za žene i slično – zamolila je Stipović.

Danas i sutra potrepštine će skupljati i studenti Akademije dramske umjetnosti, Trg maršala Tita 5, od 10 do 20 sati, a osim studenata, akciji pomoći priključila se i Zagrebačka županija koja je, putem Crvenog križa, donirala 100 tisuća kuna pomoći.

Večernji s izbjeglicama iz Gunje: Sava mi je već progutala osmogodišnjeg sina, a sada i dom...

UŽIVO Traje bitka za Slavoniju, dio mještana odbija napustiti domove

U Tuzli se aktiviralo najopasnije i najveće klizište, Sava potopila Velino selo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije