Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pojeftinjenje

Od travnja bismo plin mogli plaćati do 60 kuna manje

štednjak plin
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
15.03.2016.
u 08:00

HEP čeka odluku Vlade da napravi izračun ušteda od sljedećeg mjeseca

Od prvog dana travnja Zagrepčanima bi računi za plin trebali, barem prema prvim najavama, pojeftiniti do 20 posto.

Iako iznos pojeftinjenja još uvijek nije službeno potvrđen jer se čeka odluka Vlade, u Ministarstvu gospodarstva, kako doznajemo, pripremaju upravo model po kojem bi računi Zagrepčanima trebali za travanj biti umanjeni i do 60-ak kuna mjesečno.

– O točnim iznosima pojeftinjenja znat ćemo tek kada Vlada donese konačnu odluku, kojoj ćemo se prilagoditi. Tada ćemo imati i izračune i znati koliko je to jeftinije u odnosu na dosadašnje cijene – kazali su iz Hrvatske elektroprivrede.

Da je riječ o velikom pojeftinjenju cijena plina za kućanstva, slaže se i Davor Štern, gradski zastupnik i diplomirani inženjer za bušenje i pridobivanje nafte i plina.

– Najavljeno pojeftinjenje veliko je za kućanstva i upravo je zato realno očekivati da se ono odrazi i na industriju za koju se, barem zasad, ne spominje pojeftinjenje. Ministarstvo mora odlučiti koji su to mehanizmi kojim će utjecati na cijenu – komentirao je Štern.

>> Žele li tako građani će plin moći plaćati i na rate    

Komentara 14

Avatar think pink
think pink
09:34 15.03.2016.

do 60 kuna manje??? pa ovo ne bi napisalo ni retadiranao dijete. neka bakica troši mjesečno plina za 60 kn... a netko troši 1600 kn... ovakvim "novinarima" bi pod hitno trebalo zabraniti bilo kakvo pisanje... pa čak ni izvještaj s placa...

G4
G_4
08:41 15.03.2016.

Koliko je u zadnjih nekoliko godina bez razloga poskupljivao vraćanje na staro nije ništa čudno. Kao spušta se cijena zbog pada cijena energenata pa energenti su pali davnih dana. Nitko sam od sebe ne spušta cijenu pogotovo kada si veliki na tržištu. Očito se sprema dolazak konkurencije pa se odjednom pokušava na vrijeme staviti cijena u okvire kakve je cijelo vrijeme i trebala biti, a ujedno će se kakti pokazati briga za građane.

SO
Sonet
12:18 15.03.2016.

Naravno da se smanjuje cijene plina kada dolazi toplije vrijeme ,potrošnja plina opada dolaskom proljeća a kako bi se ljudima prikazala lažna solidarnost za njihove novčanike HEP najavljuje pojeftinjenje.I šta sad ?!Naravno,to će biti kratkog vijeka,već dolaskom jeseni i hladnijeg vremena očekujte naslove koji će pljuštati na naslovnicama a počinju sa "Poskupljuje plin za 40 %" ! HEP skupo bi vas platio da vas neznam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije