Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atrakcija

Od sutra zavirite u dvorišta Gornjeg grada

Skrivena dvorišta
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
17.07.2014.
u 11:15

Kao uvertira u novu manifestaciju danas se u Atriju Klovićevih dvora održava glazbena večer “Mozart u vrtu”

“Dvorišta, svako ima svoju priču”. Tim je sloganom jučer u dvorištu palače Balbi na Gornjem gradu predstavljena nova kulturno-turistička atrakcija. Počevši od petka, Zagrepčani i turisti moći će posjetiti neka od najljepših dvorišta skrivenih unutar gornjogradskih zgrada, upoznati se s njihovom poviješću te uživati u gastronomskim specijalitetima i živoj glazbi.

– Htjeli smo posjetiteljima omogućiti da uz dobru zabavu otkriju neka od najljepših gradskih dvorišta i njihovu povijest, da se u njih vrati život – rekao je Vedran Galić, jedan od organizatora.

U deset dana trajanja manifestacije građani će moći od 18 sati do ponoći posjetiti dvorišta palača Balbi i Erdődy-Drašković, atelijera Meštrović i privatne kuće u Opatičkoj 19 u kojoj je rođen slavni skladatelj Rudolf Matz.

– Ovim projektom ponovno se otkrivaju čari Gornjeg grada te se jača turistička ponuda. Zato zahvaljujem organizatorima i vjerujem kako Grad treba mladima dati mogućnost da pokreću inicijative poput ove – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Sva događanja tijekom manifestacije bit će besplatna za posjetitelje. A kao uvod u otvorenje “Dvorišta” danas se u 21 sat u Atriju Klovićevih dvora održava glazbeno-scenski spektakl “Mozart u vrtu”. Dar je to organizatora Dvorišta građanima, a ulaz je besplatan.

– Zagrebački orkestar mladih od 40-ak mladih glazbenika, uz kostimirane mlade glumce i pjevače jamče doživljaj glazbe, scene, izvedbe i kostima kakav još niste doživjeli – poziv je organizatora na glazbenu večer.

>> Gornji Grad otvara svoje veže i dvorišta za građane i turiste

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije