Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
100. obljetnica smrti

Od KIC-a do Starih krovova u spomen na A. G. Matoša

Antun Gustav Matoš
Davor Puklavec/PIXSELL
12.03.2014.
u 12:46

Na dan obljetnice, u ponedjeljak, javit će se uživo iz pariške ulice u kojoj je A. G. Matoš živio prije 113 godina

Uoči stote obljetnice smrti Antuna Gustava Matoša, koja se obilježava 17. ožujka, u Kulturno-informativnom centru u petak 14. ožujka počinje trodnevni program “Matoš – samac usred svemira”. 

Predstavili su ga v. d. ravnatelja KIC-a Goran Matović i sudionici programa – književnik Igor Mandić i glumac Damir Šaban. Prvi dan program počinje u Galeriji Forum gdje će Dubravka Oraić Tolić govoriti o Matoševu Zagrebu, a Miran Kurspahić čitati tekstove.

U knjižari Vuković&Runjić Olga Pakalović čitat će ulomke iz knjige “Proust u Veneciji, Matoš u Mlecima”. Rene Medvešek i Ivana Buljan Legati u Medijateci Francuskog instituta govorit će Matoševe tekstove o Parizu, a u Knjižari i antikvarijatu Jesenski i Turk posjetitelje će dočekati Vedran Mlikota sa “Starom pjesmom”.

Na polukatu KIC-a Igor Mandić pročitat će svoje pismo Matošu iz 2014. Iduće jutro glumci odlaze na Gornji grad u “Stare krovove”, a potom i do Kožarićeva Matoša. Ana Rucner i Andrijana Sesar izvest će glazbeno-scenski dijalog u KIC-u. Iz pariške ulice Rue Jacob, gdje je prije 113 godina bio hotel u kojem je živio Matoš, ići će javljanje uživo u ponedjeljak.

>>Nakon 110 godina A.G. Matoš iz Zagreba ponovno ide u Pariz

>>O Matoševoj kući brinu se Ministarstvo i Zagreb

Komentara 1

CA
cajnik
11:56 16.03.2014.

!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije