Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tradicija duga 12 godina

Od Jelačić-placa do Vukovara: Pridružite se ekipi iz Potepuha na biciklističkom maratonu do grada heroja

Zagreb: 10. biciklistički maraton Za Vukovar krenuo s Trga bana Jelačića
Patrik Macek/PIXSELL
02.11.2023.
u 09:30

Na četverodnevni put dug više od 300 kilometara kreće se 15. studenog, a predviđeno je da se sudionici u gradu heroju pridruže i Koloni sjećanja

Već dvanaestu godinu zaredom karavana Zagrepčana krenut će na četverodnevno putovanje prema gradu heroju u povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Riječ je o inicijativi Dobrovoljnog biciklističkog društva Potepuh koja će 15. studenog na Trgu bana Josipa Jelačića okupiti entuzijaste na dva kotača pa u devet sati krenuti na put dug više od 300 kilometara.

Prvi dan vozit će se do Novske, potom se nastavlja do Strizivojne, što je ujedno i najduža etapa na ruti, da bi trećeg dana biciklistički maraton došao do svog cilja u Vukovaru, gdje će se obilaziti mjesta posebnog pijeteta. Biciklisti će također sudjelovati u Koloni sjećanja 18. studenog. Povratak u metropolu predviđen je u popodnevnim satima, i to vlakom iz Vinkovaca.

– Kao i dosad, svi sudionici dužni su svoje stvari voziti na biciklima. Zbog toga oni moraju biti opremljeni za prijevoz prtljage. Imamo i prateće vozilo koje služi za one koji iz nekog razloga ne mogu nastaviti voziti ili imaju kvar – najavljuju u Potepuhu pa dodaju kako je put većinski ravan i vozi se umjernim tempom do 22 kilometra na sat.

>>VEZANI ČLANCI: 

Napominju i kako je, osim zakonom propisane opreme, posebice one za noćnu vožnju poput prednjeg i stražnjeg svjetla te reflektirajućeg prsluka, obavezno imati i kacigu, rezervnu zračnicu, pribor za krpanje guma, pumpu, osnovni alat, vreću i podlogu za spavanje. Treba imati i opremu za vožnju po kiši i snijegu jer se put ne otkazuje bez obzira na vremenske uvjete, a valja dobro provjeriti i ispravnost bicikla, preporuka je ekipe iz Potepuha.

Na biciklističkom maratonu za Vukovar mogu sudjelovati isključivo punoljetne osobe, a uz prijavu, koja se obavlja putem Google obrasca treba priložiti i kotizaciju koja iznosi između 40 i 50 eura. Ona uključuje noćenje, večeru u Novskoj i Strizivojni te večeru i ručak u Vukovaru, osiguranje putnika i kartu za one koji žele nazad u Zagreb vlakom. Dodatne informacije vezane uz biciklistički maraton možete saznati na broj 091/785-5246.

>>VIDEO: Građani diljem Hrvatske obilazili groblja za blagdan Svih svetih

Komentara 1

IV
Ivo123
09:35 05.11.2023.

Dolje kapa!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije