Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lijek za pretrpane kante

Od danas smanjen broj odvoza otpada za dio obiteljskih kuća u ovih jedanaest zagrebačkih četvrti

Zagreb: Pretrpani kontejneri u Gajnicama i Stenjevcu
Robert Anic/PIXSELL
17.10.2022.
u 17:31

Jednom će se tjedno komunalni otpad tako odvoziti u obiteljskim kućama u gradskim četvrtima Brezovica, Črnomerec, Donja Dubrava, Gornja Dubrava, Gornji Grad Medveščak, Novi Zagreb Zapad, Novi Zagreb Istok, Podsljeme, Podsused Vrapče i Sesv

Mukama s pretrpanim kontejnerima i kantama za papir i plastiku koje gledamo u gotovo svim zagrebačkim kvartovima otkako je uveden novi model prikupljanja otpada, uskoro bi mogao doći kraj.

Od ponedjeljka je krenuo odvoz miješanog komunalnog otpada jednom tjedno za 16.500 kućanstava koja žive u obiteljskim kućama u deset zagrebačkih gradskih četvrti, izvijestila je Čistoća.

Jednom će se tjedno komunalni otpad tako odvoziti u obiteljskim kućama u gradskim četvrtima Brezovica, Črnomerec, Donja Dubrava, Gornja Dubrava, Gornji Grad Medveščak, Novi Zagreb Zapad, Novi Zagreb Istok, Podsljeme, Podsused Vrapče i Sesvete, dok  učestalost odvoza za preostalih 363.500 kućanstava za sada ostaje ista. 

-Plan je do početka sljedećeg mjeseca uvesti odvoz jednom tjedno za sve obiteljske kuće u Gradu Zagrebu. Radi se ukupno o 90.000 kućanstava- javljaju iz Čistoće koja će oslobođene resurse koristiti za povećanje odvoza reciklanata.

Ključne riječi

Komentara 7

TH
Thufir
19:13 17.10.2022.

Pošto je odvoz miješanog komunalnog otpada prepolovljen, sigurno će sad i prepoloviti cijenu odvoza istog, odnosno "paušal"?! Najbolje je objašnjenje koje smo dobili preko aplikacije "Razvrstaj MojZG", a ono između ostalog kaže sljedeće: "Osluškujući potrebe naših korisnika za smanjenjem broja odvoza miješanog komunalnog otpada...". Dobar je drug Bosanac, nema kaj!

EZ
ezer
22:23 17.10.2022.

Njima smanjuje broj odvoza otpada na jednom tjedno kako bi centru grada odvozio šest puta tjedno. Svima naplaćuje 45 kn mjesečno što je nepravedna cijena. Centar grada trebao bi plaćati 200 kn mjesečno za 24 odvoza.

ME
MediciKM
08:23 18.10.2022.

Pa vi kupujte brendirane vrećice kako bi elita centra za isti paušal imala dnevni odvoz smeća a periferija jednom tjedno. Ovo postaje sve bolje i bolje. Bravo Senf....odoh po zalihu kokica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije