Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odobrila skupština

Nova turistička atrakcija: Od danas Gornjim gradom i Maksimirom voze kočije

Kočije u Zagrebu
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
31.05.2014.
u 10:15

Do srpnja vožnja će biti besplatna. Do tada će Grad raspisati natječaj za kočijaše koji će polagati teorijski i praktični ispit

  Zagrebom od danas voze kočije. Nova turistička atrakcija, odobrena od skupštinara u prvom razdoblju, koji će potrajati do sredine srpnja, bit će besplatna za sve građane.

Vožnja od 15 minuta

U kočiji će se tako građani moći voziti svakog vikenda od 10 do 15 sati, a jedna vožnja trajat će petnaest minuta.

Dvije su rute na izbor - ona gornjogradska s polaskom ispred gradske palače Dverce, te kroz perivoj Maksimir, s polaskom ispred info centra po ulasku u park. I dok će se građanima najprije ponuditi besplatne vožnje u ukupno tri kočije, do sredine srpnja Grad će raspisati natječaj za vozače kočija kako bi se odluka u potpunosti provela i postala sastavni dio turističke ponude grada. S naplatom vožnje.

Kandidate koji će se prijaviti očekuje teorijski i praktični dio ispita. Tako će se kod budućih kandidata provjeriti poznavanje osnovnih elemenata zaprežne discipline, postupanja s konjima i zaprežnim vozilima, poznavanje zdravstvenog stanja, skrbi i dobrobiti životinje, sigurnog ophođenja u cestovnom prometu te poznavanja osnovnih podataka o kulturnim, gospodarskim, turističkim, prometnim i drugim značajnim objektima i znamenitostima Grada Zagreba na turističkim rutama.

Reprezentativan primjer

– Kočije i kočijaši koji će voziti u periodu do sredine srpnja služe kao reprezentativan primjer kako bi budući vozači trebali izgledati i ponašati se, prezentirajući tako i povijest i kulturu grada Zagreba. Važno je istaknuti kako su kočije koje će sudjelovati u početnoj fazi implementacije projekta aktivno sudjelovale i u projektima Zagrebački vremeplov i Advent u Zagrebu te vozači odlično poznaju prilike na gradskim ulicama u svako godišnje doba – poručili su iz Gradskog ureda za gospodarstvo.  

>> Na ulice Zagreba i službeno se u promet vraćaju- kočije  

Komentara 6

Avatar bok
bok
12:20 31.05.2014.

Izvrsno!!! Nova sjajna atrakcija, koja ce donjeti pedesetak novih radnih mjesta. Takve ideje trabamo!

Avatar desnicarsko_smece
desnicarsko_smece
10:29 31.05.2014.

Izvrsno! :) Sad će mi Zagreb biti skoro kao mali Beč :)

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
16:24 31.05.2014.

Hm, budući da su ovi vratili Hrvatsku u srednji vijek, nije čudno da se ponovo uvode kočije. Jedino bi u njih trebalo posjedačiti prvo gradonačelnika i ostale političare, da putuju što sporije, jer bi onda možda radili manje štete, budući da sada u novim audijima i BMW-ima putuju puno brže i svugdje stignu sve unerediti. Konjska kakica nije problem, jer u Beču konji imaju gače, a bogme, kad bi ih stavili i političarima, možda bi kake bilo manje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije