Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gastro izvana

Od Amerike 
do Indije – svi specijaliteti sad i u Zagrebu

strani restorani (1)
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/6
12.04.2013.
u 09:54

Američka, indijska, iranska, azijska, francuska... samo su neke od kuhinja dostupnih i Zagrepčanima

Preuređeni prostor hotela Dubrovnik s pogledom na Jelačićev trg od srijede je i American steak and grill house koji donosi dašak Amerike u središte grada. Ideja je bila ponuditi pravu američku priču, najavio je Stjepko Bulić, generalni direktor hotela Dubrovnik.

– Ponuda mesnih jela pomno je birana. Trudili smo se ponuditi izvorne američke steakove koje pripremamo na specifičnome grillu, jedinom takvom u Europi, a nabavili smo ga u Americi – objašnjava Bulić.

Čini se da unatoč kriznim vremenima u Zagrebu postoji želja da se otvore nova mjesta koja će Zagrepčanima ponuditi drukčije okuse te dašak kulture iz cijelog svijeta.

U Zagrebu tako već postoji nekoliko azijskih restorana, iranski, makedonski, bosanski, francuski... I svi imaju svoje goste.

– Pozdravljamo svaku inicijativu da se Zagreb oplemeni raznovrsnom gastronomskom ponudom koja je posebno bitna strancima. Svake godine bilježimo porast stranih noćenja, a gastronomija im je nezaobilazna pa je nužno dosljedno paziti na kvalitetu i originalnost – kaže Darija Juzbašić iz Turističke zajednice grada Zagreba.

>>Doručak i ručak s nogu od 9 do 34 kn, s domaćim štihom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije