Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zalogaj s nogu

Doručak i ručak s nogu od 9 do 34 kn, s domaćim štihom

kava tava (1)
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/10
28.03.2013.
u 13:39

Hrana s nogu: Kava Tava, Wok by Matija ili Patto Gusto neke su od novijih destinacija

Ubrzan tempo života i sve manje vremena za normalan obrok otvorili su prostor za širenje ponude brze i zdrave hrane za van. Kava Tava na Britancu s domaćim doručkom u bilo koje doba dana, miris azijske kuhinje i Matijini zdravi wokovi u Varšavskoj, ponuda tjestenine s različitim umacima i prilozima “Patto Gusto” gastrokutka u Petrićevoj... Ponuda je sve raznovrsnija.

Doručak kao mamin

Tko god se nađe na Britanskom trgu, pažnju mu privuče zanimljivo uređena kućica s velikim natpisom Kava tava.

– U Kavi tavi možete pojesti doručak kakav su vam pripremale vaše majke a da vas ne košta više nego da ste ga sami pripremili. I to od zore do sumraka – kaže vlasnik Dored Najjar. Objekt je otvoren prije nešto više od godinu dana. Njegovu kvalitetu odmah su prepoznali stranci koji žive u Zagrebu, ali i turisti, koji su navikli doručku posvetiti više vremena. Doručak za 8 do 34 kune jeftin je i zdrav obrok, smatra vlasnik. A u ponudi je sve, od jaja, kobasica, žitarica, müslea, tortilja, salata, shakeova ili palačinka za 16 kuna, po kojima su, kaže, najpoznatiji.

Strast poslovnjaka

Jedan od najvećih aduta kutka “Patto Gusto” u Petrićevoj 2 jest to što je obrok koji nude, osim što se može odnijeti, zdrav i prirodan, kaže vlasnica Dunja Merkaš. Bijela i integralna tjestenina s jednim od sedam različitih umaka, poput tune, bolognesea, gljiva, od rajčica, s raznim prilozima ili krpice sa zeljem uz tjesteninu, što je izuzetno popularno među poslovnjacima, ističe vlasnica, stoji od 9 do 24 kune. Centar grada obogaćen je nedavno još jednom ponudom hrane za van, i to azijskom. “Wok by Matija” u Varšavskoj 16a otvorio je bivši natjecatelj Masterchefa Matija Nikolić sa željom da ljudima ponudi nešto brzo i zdravo. Wokovi s različitim vrstama mesa ili tofuom, domaćim nudlima i domaćim ekopovrćem, zdrav su i ukusan obrok prihvatljiv svakom džepu, a cijene se kreću od 18 do 32 kune, ističe Matija.

>>Ćevapi i pizza nisu u modi. Azijski specijaliteti ‘s nogu’ novi gastrohit

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije