Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKA MRAK TARITAŠ

'Očekujem potporu svih onih koji su rekli da ne žele s Bandićem'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
22.05.2017.
u 00:50

Zahvalila se Zagrepčanima i Zagrepčankama koji su izašli na ove izbore i svojim konkurentima za, kako je ocijenila, jednu srčanu bitku za prvo lice Zagreba.

Kandidatkinja koalicije SDP-HNS-HSS-HSU-Naprijed Hrvatska-SU za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš koja za sada ima 24,41 posto glasova te ulazi u drugi krug s Milanom Bandićem, pozvala je u nedjelju građane da izađu  4. lipnja na izbore "jer će to biti prilika za drugačije upravljanje gradom" te rekla da očekuje potporu svih onih koji su rekli da ne žele s Bandićem.

- Krećemo s drugom utakmicom koja završava 4. lipnja. Izađite na izbore. Vjerujem da ćemo izabrati grad kojim se upravlja otvoreno, javno i transparentno. Hvala na srčanoj borbi mojim protivnicima, i hvala svim sugrađanima koji su prepoznali da sam ja novo lice. 4. lipnja slavit ćemo grad kakav grad Zagreb zaslužuje biti. Hvala svima, kazala je Anka Mrak Taritaš u obraćanju u stožeru.

Prema podacima DIP-a, Mrak Taritaš bi se u drugom izbornom krugu za dva tjedna trebala suočiti s aktualnim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem koji osvaja 31,16 posto glasova. Slijedi ih nezavisna Sandra Švaljek sa 19,16 posto.

"Dvije utakmice su u pitanju. Prva je pri kraju. Od ponedjeljka se pripremamo za drugu utakmicu, na drugi način i očekujem da građani dobiju priliku da se ovaj grad vodi na drugačiji način i da imaju drugačiju budućnost te da će oni prepoznati da je prilika", kazala je Mrak Taritaš koju su članovi koalicije i simpatizeri dočekali u izbornom stožeru u klubu Ritam grada srdačnim pljeskom.

1/6

Pozvala je građane da izađu 4. lipnja na izbore jer će to, kako je istaknula, biti prilika za drugačije upravljanje gradom.

"Da je drugačija situacija, da sam ta koja sam treća, rekla bih da dajem potporu Sandri Švaljek. No, svatko ima priliku da drugačije reagira i ja očekujem potporu svih onih koji su rekli da ne žele s Bandićem, prema tome očekujem da i takva potpora bude za drugi krug", naglasila je Mrak Taritaš.

Upitana s kim će koalirati s obzirom da lista za Gradsku skupštinu stoji slabije nego prije četiri godine, kazala je da treba pričekati stvarne rezultate "iako ankete u posljednje vrijeme dobro predviđaju".

"U skupštini ćemo za sve one koji su kroz ovu izbornu kampanju rekli da žele drugačiji Zagreb i promjenu u Zagrebu i da neće koalirati s Bandićem. Ako neće s njim, onda je očekivano da će koalirati s nama. Držim za riječ sve one koji su kroz predizbornu i izbornu kampanju rekli da ni u kojem slučaju neće koalirati s Bandićem. Očekujem da će tako i biti", poručila je Mrak Taritaš.

Zahvalila se Zagrepčanima i Zagrepčankama koji su izašli na ove izbore i svojim konkurentima za, kako je ocijenila, jednu srčanu bitku za prvo lice Zagreba.

Anku Mrak Taritaš u njezin stožer došli su podržati i SDP-ovci Bojan Glavašević, Siniša Varga Mirando Mrsić te Ivo Josipović iz Naprijed Hrvatska.

Komentara 20

ZG
zg223
01:17 22.05.2017.

cemu stalno ti izbori?bandic za dozivotnog gradon. i gotovo

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
01:26 22.05.2017.

Slatkice..... sin dobio stanove od izvodjača iz Gunje ili .... ?

NE
negrito
08:49 22.05.2017.

Mrak je funkcionirala u katastrofi tako da si pri- bavila veliko bogatstvo.Za odrzati bogatstvo potrebno je mnogo novca jer poslovica kaze:Imanje je obaveza ,pa pokusava kroz Zagrebacki proracun da se namiri. NECES.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije