Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
očekuju se rekordi

Pogledajte gdje se u nedjelju trči Zagrebački maraton

Zagreb maraton
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
10.10.2014.
u 15:15

Prijave za polumaratonce i maratonce su završene, ali građani se još besplatno mogu prijaviti sutra i u nedjelju prije utrke koja počinje u 10 sati

Zagreb na jedan dan postaje trkalište na kojem će građani, ali i profesionalni sportaši testirati svoje granice. Naime, u nedjelju 12. listopada u 10 sati na rasporedu je 23. Zagrebački maraton dug 42 kilometara.

Ipak, samo će 500-tinjak najhrabrijih pokušati svladati čitavu stazu. Još 1700 trkača okušat će se u 21 kilometar dugom polumaratonu, a ipak će većina građana, kojih se očekuje više od 12.000 tisuća, trčati utrku dugu 5 kilometara.

Do 9000 eura

–Očekujemo obaranje rekorda u svim kategorijama, ali i u broju natjecatelja za koje smo pripremili nagrade duplo veće nego prije – najavio je Marko Jakopović, predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza.

Novčanu će nagradu dobiti maratonci i polumaratonci od prvog do šestog mjesta, a najbrže očekuje 9000, odnosno 3000 eura. Najbolji će građani pak dobiti 5000, 3000 i 2000 kuna.

Foto: Kristina Franić

Grafika: Kristina Franić

– Maratoni su turistička atrakcija u svijetu i to očekujemo od zagrebačkog – rekao je Marko Jakopović te najavio da se očekuju trkači iz brojnih zemalja, među kojima su i oni iz Kenije.

Čip za mjerenje

Pripreme za maraton počinju već sutra kada će se građani uz glazbeni program na Trgu bana Jelačića moći besplatno prijaviti za utrku prilikom čega će dobiti kapu i majicu. Ukoliko će htjeti i čip za mjerenje vremena morat će izdvojiti 20 kuna. Prijave za maratonce i polumaratonce koje su stajale 150 kuna već su završene.

Građani će se prijavljivati i u nedjelju prije utrke kada program počinje u 8 sati. Nakon govora Marka Jakopovića i gradonačelnika Milana Bandića, Sandra Perković i Ana Šimić pucnjem će u 10 sati označiti start na Trgu bana Jelačića gdje će biti i cilj. Prvi će se vratiti građani koje očekuje zabavni program sve dok i maratonci ne istrče utrku čiji se kraj očekuje u 15 sati.

>>U nedjelju se trči 23. Zagrebački maraton

Komentara 1

Avatar maxist
maxist
13:07 10.10.2015.

Kao I za tzv. snježnu kraljicu izolira se jedan ogroman dio Zagreba I onemogući desetke tisuća građana u bilo kakvoj prometnoj komunikaciji bez imalo razmišljanja (hitna,vatrogasci,sve bolnice u sjevernom djelu -posjete itd, groblje.....). Potpuno neosjetljivo pogotovo u odnosu na starije ili bolesne.....Takva iživljavanja bi trebalo regulirati zakonski da ne ovisi o dobroj volji "sportski nastrojenih" pametnjakovića....! Nije riječ o remećenju "komocije" jer je 20km komunikacije sjever-jug -ZATVORENO !! Kretenizam !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije