Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebački dnevnik

Obnovljena stara pročelja lice su grada, njegovih građana i kulture

fasade zagreb
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/10
12.01.2015.
u 15:30

Fasade predstavljaju ne samo grad, već i navike građana i njima se Zagreb prezentira kao metropola koja drži do sebe...

Kamenita vrata, južna strana Tomislavova trga i brojne druge zgrade Gornjeg i Donjeg grada, sve su to adrese s nekim novim naličjem.

Onakvim kakvo dolikuje jednoj metropoli čija pročelja zgrada prezentiraju ne samo grad nego i njegove građane, navike i kulturu.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Unatoč krizi, energetska učinkovitost prevladava – u posljednjih sedam godina obnovljeno je više od dvije stotine pročelja zgrada, a u planu za ovu godinu novih je 30-ak u užem dijelu Donjega grada.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Što kreditima, što financiranjem, agilnošću predstavnika stanara, Zagreb se tako predstavlja kao metropola koja drži do sebe...

A računica? Ona se već odavno broji u milijunima uloženih kuna za projekt jednako vrijedan svima, i Zagrepčanima, stanarima spomenutih zgrada, ali i turistima koji u sve većem broju posjećuju naš grad.

>>U snježnoj idili najbolje je – uživati

Komentara 3

SA
samoborka
22:53 12.01.2015.

Fasade u Zagrebu su vecinom vrlo derutne, ali hajde..hvala Bogu pocelo se raditi na tome. Ali ono sto je takodjer vrlo bitno je sprijeciti primitivne divljake koji grafitima nagrdjuju te iste fasade! Treba postaviti kamere, a za uhicene kazna mora biti placanje obnove nagrdjenog procelja!

TR
Trnjanec
19:19 12.01.2015.

Kraj Katedrale još uvijek stoji tabla s vremenom završetka obnove 2007 ili 2008?

PP
PPS9
01:59 13.01.2015.

Black and White pics? For real? I am all for art, but come on

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije