Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Obiteljsko dvorište s igralištem za djecu i mjestom za - druženje

U Gornjem Vrapču održan je božićni sajam humanitarnog karaktera
22. prosinca 2013. u 12:37 2 komentara 2248 prikaza
Ante Sente
Foto: VL

Cijelo Gornje Vrapče slilo se u subotu u dvorište župnog dvora crkve Sv. Barbare gdje je po prvi put održana manifestacija “Božić v Vrabču”.  

- Naglasak je na Vrabču sa „b“ jer smo htjeli pokazati kako se Božić slavio nekad i danas, pojasnio je mons. Antun Sente, župnik.

Ideja o božićnom sajmu rodila se, kaže, u zajednici obitelji Barbarini koju čini 40-ak bračnih parova i članova njihovih obitelji što je oko 200-tinjak ljudi.

- Najprije smo krenuli bojažljivo. I kako se o tome počelo pričati samo su se ljudi, izvođači prijavljivali, počevši od teta i djeca iz Dječjeg vrtića Vrapče, obje osnovne škole, a najavile su se i različite glazbene udruge koje djeluju u kvartu, priča mons. Sente čijem su se pozivu rado odazvala i poznata glazbena imena poput Krunoslava Kiće Slabinca, Jacquesa Houdeka i Crvenih koralja.

Uz bogat gastronomski program prikupljale su se donacije jer je "Božić v Vrapču" bio humanitarnog karaktera.

-  Ako štogod zaradimo sve ćemo uložiti na uređenje župnog odnosno obiteljskog dvorišta koje bi bilo polivalentno s igralištem za djecu i prostorom gdje bi se ljudi mogli jednostavno - družiti, planira mons. Sente.

>>U SC počeo 7. Fistt art fest, Božićni sajam rukotvorina

Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas