Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svečanost

Obilježen Dan Grada Zagreba, misu predvodio nadbiskup Kölna

Misa, obilježavanje dana Grada Zagreba (1)
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/5
31.05.2013.
u 22:19

- Sutra se vraćam u Köln, ojačan u vjeri, jačoj nego što sam došao u Zagreb. Kad dođem na nebo, želim sjediti u hrvatskom odjeljku – kazao je Joachim Meisner,

Svijeće, koje su pripremili za procesiju od Kaptola do Kamenitih vrata, vjernici su zapalili ispred i unutar Katedrale, nakon što je kardinal Josip Bozanić na kraju mise povodom Dana Grada Zagreba poručio da će zbog lošeg vremena svečanost završiti u gradskoj prvostolnici. No kiša nije spriječila građane da dođu u što većem broju. Na stotine njih, oni koji nisu našli mjesto u crkvi, stajalo je s kišobranima izvan nje, a misu je predvodio nadbiskup Kölna Joachim Meisner.

 - Sutra se vraćam u Köln, ojačan u vjeri, jačoj nego što sam došao u Zagreb. Kad dođem na nebo, želim sjediti u hrvatskom odjeljku – kazao je Joachim Meisner, a Zagrepčani su s oduševljenjem pljeskali nakon što je kardinal Bozanić završnu molitvu posvetio Majci Božjoj od Kamenitih vrata, zaštitnici Grada Zagreba.

>>Besplatni koncert, vožnja turističkim busom i obilasci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije