Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Obećavali igralište i vrtić, a gradi se trgovački centar

Livada je nekad bila u vlasništvu Grada, koji ju je zamjenama prepustio privatniku iako stanovnici godinama očekuju da će se tamo urediti prostor za djecu
20. ožujka 2015. u 10:15 6 komentara 4369 prikaza
16.03.2015., Zagreb - Livada u Slobostini gdje se planira gradnja trgovackog centra Kaufland. Posjecena su velika stabla, a stanari se protive gradnji. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Stanovnici Sloboštine, posebno oni koji stanuju u Zahradnikovoj ulici od broja 10 do 16, ogorčeni su nebrigom Grada, koji je izdao građevinsku dozvolu za trgovački centar na livadi ispod njihovih prozora na kojoj im je prije mnogo godina obećavana gradnja dječjeg vrtića.

Najspornije u svemu je što je to zemljište nekada bilo u vlasništvu Grada, no raznim zamjenama ono je došlo u ruke privatnika koji ga je prodao investitoru, a građani govore, Kauflandu.

Nejasan odgovor

– Strašno je da su radovi počeli na uređenju pristupne prometnice, odnosno produžetku Zahradnikove ulice do spoja s Avenijom Većeslava Holjevca, a da stanari koji žive pet metara dalje još nemaju informaciju crno na bijelom što će se ondje graditi – kazao je Siniša Maksimović, jedan od stanovnika.

Dodao je da im je policija pokazala građevinsku dozvolu na kojoj stoji da je investitor Kaufland, što iz tvrtke nisu ni potvrdili ni negirali.

– Kauflandu je interesantno nekoliko lokacija na području Zagreba, međutim detaljnije informacije o navedenoj tematici ne možemo davati, budući da zatraženi podaci predstavljaju poslovnu tajnu – istaknula je Martina Matić, voditeljica odjela distribucije.

Stanovnici, koje podupiru i članovi Društva osoba s cerebralnom i dječjom paralizom koja ima prostore u Zahradnikovoj 12, istaknuli su da je riječ o jedinoj neizgrađenoj livadi na kojoj su očekivali dječje igralište i vrtić.

– Plan je da se uz Aveniju Većeslava Holjevca izgradi trgovina i parkiralište, a ispod naših prozora bi smjestili kontejnere za smeće i trafostanicu. Zar je to briga Grada za naselje prepuno male djece – istaknuo je Maksimović.

Za vrtić druga lokacija

Okupljeni građani, koji su potkraj prošle godine potpisali i peticiju, traže poništenje dozvola i da se ondje sagradi dječji vrtić. I dok gradske službe o svemu šute, oni pozivaju investitora da im se napokon javi i da pokušaju naći rješenje.

– Čak su i Mjesni odbor i Vijeće četvrti na strani investitora, a kao kompenzaciju nam nude da se dječji vrtić sagradi do te parcele, ali na znatno manjoj površini – istaknuli su građani.

>>Najavljivali kazalište, pa dječji vrtić, ali na kraju će biti trgovački centar?

Indira Levak
dodjela MAC nagrade
Srpski mediji raspisali se o Indiri: 'Pojavila se gotovo gola, sve oči su bile na njoj'
HS kožnu bolest
Hidradenitis suppurativa
Bolesnici koji imaju HS kožnu bolest često pate od depresije i anksioznosti, a najbitnije je bolest prepoznati na vrijeme
 • Hrabraja:

  Pitajte batmana zasto je shoping centar a ne igraliste

 • Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
  XPBAT XPBOJ€ XOPBAT:

  Hvala Bogu da će se napokon urediti prostor južno od Zahradnikove ulice. Ta površina nikada nije bila livada nego je imala status korovišta koja se 4x godišnje kosila traktorima a ne kosilicama i bila je kenjarnik za pse iz okolnih ... prikaži još! zgrada. Između stambene zgrade koju vidite na fotografiji i budućeg trgovačkog centra izgraditi će se kolnik koji će spojiti Zahradnikovu i Miškininu ulicu. Izgraditi će se i parkiralište koje će najviše koristiti ovi koji se sad bune. Ako su Već tako pametni, na toj lokaciji nikada nije bila predviđena izgradnja vrtića. Vrtić se trebao izgraditi pored osnovne škole.

 • Avatar imalinade
  imalinade:

  Nedajte se, zemlja je vasa.