Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebarium

O zagrebačkim izumiteljima, obrtnicima, umjetnicima... u novoj turističkoj turi po gradu

29.03.2014., Zagreb -  Secret Zagreb Walks organizira turisticke ture vijugavim ulicama zagrebacke povijesti, mitova i predaje. Jedna od takvih tura je i Opsjednuti Zagreb koja pripovjeda o opsjednutim kucama, napustenim grobljima, kletvama i prikazama. O
04.07.2014.
u 16:05

Rođendanom Nikole Tesle započinje obilazak Zagreba u sklopu Secret Zagreb Walks šetnje

Zbirka sjećanja na ubrzan rast grada potkraj 19. i početkom 20. stoljeća, velike hrvatske znanstvenike i izumitelje, stare obrte, industrijsku baštinu, nevjerojatne događaje, a nalazi se tu i pokoje praznovjerje. Tim riječima Iva Silla opisuje novi obilazak grada iz radionice svog brenda Secret Zagreb Walks.

– U razdoblju koje ćemo predstaviti Zagrepčanima, a i brojnim turistima, budući da će kostimirani razgledi grada, u sklopu ture Zagrebarium, biti dostupni i na engleskom jeziku, dogodile su se najveće promjene u gradu.

A svi zainteresirani moći će naučiti o lokalnim umjetnicima, tradicijskim obrtima, bogatoj povijesti i manje poznatim muzejskim kolekcijama – objasnila je Iva Silla, koja vodi obilaske Zagreba. Podsjetimo, upravo Secret Zagreb Walks pokrenuo je razglede grada koji prizivaju zapostavljene i manje poznate zanimljivosti Zagreba, a mnogi su se već prošetali gradom uz Opsjednuti Zagreb, večernji obilazak mračne strane grada.

– Ovog puta moći će se naučiti, primjerice, o starom kemijskom laboratoriju u gradu, zašto se najstariji planirani gradski trg zove Novim trgom, po čemu je bio značajan Ruđer Bošković te sve o Nikoli Tesli – najavljuje dijelove Zagrebariuma Iva Silla te dodaje da će se s obilascima krenuti upravo 10. srpnja, na rođendan i nacionalni Dan Nikole Tesle.

Za taj dan organizirana su dva besplatna ogledna vođenja na hrvatskom jeziku u 10 i 13 sati, uz obveznu najavu na info@zagrebarium.com, a obilasci na engleskom jeziku bit će dostupni svakog dana, počevši upravo od 10. srpnja .

>>Gornji Grad otvara svoje veže i dvorišta za građane i turiste

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije