Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Greencajt festival

O čemu se pričalo na prvom zelenom stageu Weekend Media Festivala

Greencajt festival
Foto: Mario Pavlović
1/2
27.09.2021.
u 12:11

Proteklog vikenda, na Weekend Media Festivalu u Rovinju, prvi je put predstavljen program nadolazećeg Greencajt festivala čime je najveći medijski event otvorio pozornicu za teme zelenog i održivog

Osim službenog programa koji je prvi put ugostio panel sa zelenom tematikom, službeni eko prijevoz za sve uzvanike u Rovinju, omogućili su Greencajt bicikli, preuređeni i obnovljeni rabljeni bicikli, koji će se nadolazećeg vikenda moći vidjeti i na ulicama Zagreba.

Alternativni načini prijevoza samo su dio sadržaja koji je najavljen na službenoj konferenciji za medija, a koji se oduševiti publiku Greencajt festivala od 1. do 3. listopada u zagrebačkom Rougemarin parku. Paneli, radionice, izložba, kino, mali plac, modni buvljak, te brojne inovacije na temu zelenog i održivog, okupit će na jednom mjestu stručnjake, predstavnike javnog sektora, poduzetnike, inovatore, edukatore i green entuzijaste. „Hrvatska je zrela za projekt koji će na jednom mjestu okupiti ključne aktere koji se bave temom održivog i predstaviti najzanimljivije projekte, a najbolje ćemo i nagraditi jer prvi put dodjeljujemo i nagradu za zelena ostvarenja – Green Prix. Mi smo ti koji potiču promjenu i želimo našoj publici pokazati i predstaviti najnovije trendove i ostvarenja kako bi ih inspirirali i motivirali“, izjavio je na konferenciji za medije Vinko Filipić, direktor Greencajt festivala. „Sinergija i povjerenje između struke, politike i građana su sigurno ključ uspjeha. Zajedno moramo potaknuti promjenu sustava vrijednosti koja kreće od svakog pojedinca. Ako pogledamo brojke po pitanju održivosti, zaostajemo za većinom Europske unije umjesto da težimo postati lider održivosti. Vrijeme je da okrenemo novi list i pokažemo da se može i drugačije i da iskoristimo priliku i potencijale koje Hrvatska posjeduje“, kazao je Julije Domac, ravnatelj Regionalne energetske agencije REGEA“, kazao je Julije Domac, ravnatelj Regionalne energetske agencije REGEA.

Foto: Mario Pavlović

O svim ovim prilikama i promjenama bit će više govora na jednom od šest panela na Greencajtu, a čak 15 radionica bit će otvorene za sve posjetitelje festivala. Za sve koji se odluče posjetiti festival biciklom, Greencajt je omogućio besplatne Next vožnje, a svi koji posjete festival, mogu biti posebno ponosni, jer u njihovo ime, za svakog posjetitelja, Greencajt će u suradnji s Borankom posaditi jedno drvo. Uz izložbenu zonu na kojoj će se predstaviti zeleni inovatori, umjetnost s potpisom zelenih entuzijasta kao i uzbudljivi dokumentarni filmovi, posjetiteljima će približiti svakodnevne aktualne održive teme i skrenuti pažnju na kreativna rješenja koja nas okružuju. Glazbeni dio programa donosi dva koncerta: Matiju Cveka i Ante Gelo band, a uz slasne vegetarijanske i veganske zalogaje s potpisom chefa Marina Medaka osjetite jedinstvene okuse Greencajt festivala koji promovira lokalne proizvođače.

Sve informacije o programu Greencajt festivala dostupne su na službenim kanalima Greencajt festivala:

Greencajt.hr
Green.hr Facebook
Green.hr Instagram

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije