Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prepoznatljivost voća

Novo ime koje mami izgledom i okusom: Jagodica Purgerica

Jagodice purgerice
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Autor
Mateja Šobak/VLM
06.06.2014.
u 10:15

Jagode, koje se prodaju na više od sto štandova diljem grada, uzgajaju se na području Horvata, Brezovice, Cerja, Belovara i Adamovca

Na više od sto štandova diljem Zagreba ovog i sljedećeg mjeseca može se naći Jagodica Purgerica, a novo ime zagrebačkih jagoda predstavljeno je jučer i u Hrvatskoj  kući u Preradovićevoj ulici. Četrdeset i pet članova Udruge uzgajatelja jagoda Grada Zagreba svoj, kako kažu, sladak, sočan, zdrav, ukusan i mirisan proizvod odlučilo je brendirati, a Jagodica Purgerica činila im se, nakon godine dana razvijanja brenda, kao dobro i zanimljivo ime.

–Ove jagode uzgajaju se na području Horvata, Brezovice, Belovara, Cerja i Adamovca, a značajan udio tog voća, čak 25 posto, dolazi upravo iz Zagreba - rekao je Marijan Herceg, predsjednik Udruge uzgajatelja jagoda Grada Zagreba te dodao kako se na pedesetak hektara zemlje posadi dva milijuna sadnica koje daju čak milijun jagoda.

A u brendiranje, da bi se proizvod što bolje plasirao na tržište, kreće i zagrebačka trešnja.

– Zvat će se najvjerojatnije kao i udruga, ZG Trešnja. Zvuči kao registracijska oznaka, ali tako će je ljudi najbolje zapamtiti - našalio se predsjednik Udruge ZG Trešnja Zlatan Kljaković Gašpić, istaknuvši kako će Zagreb uskoro postati najveći proizvođač trešnji u Hrvatskoj.

Osim jagoda, rekao je pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu Emil Tuk, ove godine, inače Međunarodne godine obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, već su brendirani zagrebački sir i pušlek.

>> ZG sirek nabavite na placevima Utrine, Špansko, Jarun i Dubrava

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije