Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Novinari su krivi što je pala kiša, što je nasip popustio...

Ante Šimunović, Dražen Barišić i Tajana Amšel Zelenika optužili novinare za neprofesionalno izvještavanje.
05. listopada 2010. u 11:44 5 komentara 6 prikaza
poplava (1)
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL

– Lako je bilo o poplavi izvještavati s Prisavlja i iz toplih ureda – izjavio je za govornicom vijećnik Ante Šimunović optužujući time baš sve novinare za senzacionalizam prilikom izvještavanja o najvećoj elementarnoj nepogodi koja je poharala Veliku Goricu. S njim su se složili i mnogi drugi – novinari su krivci.

Krivi su valjda zato što je nasip popustio, što je palo onoliko kiše, krivi su što ni u jednom trenutku nisu pisali o neprospavanim satima onih koji u tim trenucima nisu ni smjeli spavati.

Usuglasili su se vijećnici za govornicom tematske sjednice Gradskog vijeća – nećemo sada tražiti krivce, ali što jest, jest, novinari su pretjerali.

Baš nitko kritički nije reagirao na izjave koje je dao prvi čovjek Hrvatskih voda Jadranko Husarić samo nekoliko sati prije katastrofe – nema opasnosti. Nitko nije prozvao Husarića ni zbog neodržavanja ionako nikad do kraja sagrađenih nasipa. Zna to dobro i gradonačelnik Dražen Barišić. Ali su zato prozvani novinari.

– Nezadovoljan sam percepcijom šire javnosti i prenošenjem medija jer su u teškim trenucima, kada nam je trebala nadljudska snaga, visok moral i dobra organizacija, krajnje neprofesionalno izvještavali, izvlačeći primjere koji nisu generalno ocrtavali stanje na terenu – izjavio je za lokalne medije Barišić.

I novinari su, gradonačelniče, nezadovoljni, a ti isti primjeri i te kako imaju svoje ime i prezime i nisu “izvlačeni” – oni su proživljavali dramu, oni su bili na ulicama. Plakali, zapomagali, vrištali, oni su nas čekali u zarobljenim kućama.

– Izrazito me razočaralo što su mediji vrlo ružno i kritički izvještavali, a izostala je osnovna novinarska etika i moralnost – izjavila je deceovka Tajana Amšel Zelenika.

Blago nama, nakon samo tjedan dana znamo tko je kriv – mi novinari.

NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • Jedina:

    Gorički političari jedino znaju optuživati novinare. Uvijek su im krivi isključivo novinari. To je škola koju su naučili od ministra Šukera.

  • Gustavo:

    Svugdje su novinari krivi, ja bi njih ukinuo pa nitko ne bi ni znao da su ovi poplavljeni, a kamoli da političari mažnjavaju lovu, kladim se da bi ovi na vlasti podržali moj prijedlog.

  • Velikogoričan56:

    Dragi vijecnici , jako sam razocaran vasimo ponasanjem prema nama gradjanima. Mi nismo ovce, znamo tko je kriv. Evo vam samo nekoliko tocki po kojima bi se moglo traziti krivce: 1. Vodeni val nije bio na nivou stogodisnjeg maksimuma za ... prikaži još! koji je programirana zastita grada Zagreba , a vrijedi i za Veliku Goricu - krivac Hrvatske vode 2. Zna se da su nasipi porozni i puni rupa od krtica, voluharica i stakora i to nije nista novo - krivac Hrvatske vode 3. Zasuni na sifonu na Odri nisu ispravni jos od 1991.godine, a to je glavni izvor vode koja je poplavila Cicku poljanu - krivac Hrvatske vode, odnosno koncesionar koji je preuzeo odrzavanje istih Toliko o krivcima, novinari to sigurno nisu.