Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opet nevolje

Novi snijeg moguć već večeras i neće prestati padati do petka?

Snijeg Zagreb
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/2
27.01.2014.
u 09:53

Proteklog vikenda u Zagrebu je zabilježeno čak 37 ozljeda od pada na snijegu i poledici. Zimska služba poručuje da je spremna za nove oborine

Novi snijeg prekrit će Zagreb već ovog tjedna. Prema vremenskoj prognozi portala Meteo Info, nakon sunčanog dana, u ponedjeljak navečer očekuju se nove padaline.

Dnevna temperatura neće prelaziti ništicu. – Do večeri će se naoblačiti, a jutarnje temperature bit će i do -6 Celzijevih stupnjeva – objasnio je Nebojša Subanović s portala Meteo Info. Hladnoća se osjeti od ranoga jutra u cijeloj Hrvatskoj.

Loše u školi

Slično će biti i u utorak, a sredinom tjedna očekuje se najviše oborina koje će vjerojatno padati i u petak navečer. Nije to dobra vijest za učenike OŠ Većeslava Holjevca na čijoj se školi još prošle godine urušio krov, a do danas nisu dobili novi.


– Kada pada kiša, i sada, kada se snijeg topi, učionice su pune kanta u koje kaplje voda – upozorila je profesorica Jasna Gajić. Muke sa snijegom imali su i stanari Ulice Gornji prečec, koji su se na dolazak ralica Zimske službe morali malo strpjeti.
– Nakon jednog dana konačno je sve očišćeno – kazao je stanar Luka Domitrović. S obzirom na prognozu, Zimsku službu cijeli tjedan čeka i te kako puno posla.

– Većinu smo toga počistili, a zbog niskih temperatura i poledice posipat ćemo kolnike, prilaze bolnicama i mostove solju i otopinom. U skladištu ima dovoljno zaliha, spremni smo i na novi snijeg koji je najavljen, a naših 215 ekipa s ralicama je u pripravnosti – kazao je Hasan Džombić, rukovoditelj Zimske službe.

Prohodno do Sljemena

I Sljemenska je cesta prohodna, a iz Zimske službe vozače upozoravaju da, ako kreću put Sljemena, moraju imati zimske gume i opremu. Posla je za vikend imala i Klinika za traumatologiju u Draškovićevoj.
– Imali smo 37 slučajeva ozljeda na snijegu i poledici. Šest pacijenata zadržano je u bolnici zbog težih ozljeda. Većinom su to ozljede zdjelice, gležnja, ruku i zglobova – kazali su iz Klinike za traumatologiju.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
11:54 27.01.2014.

Jutarnje temperature biti će i do -6 stupnjeva. Koji užas. Na tim temperaturama vjerovatno prestaje sav život i ljudi hiberniraju.

DI
Dupin iz Kupe kod Siska
10:13 27.01.2014.

12. vijest u naslovu "nevolje"

Avatar gladnijura
gladnijura
10:57 27.01.2014.

Samo nek' pada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije