Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLIMATSKE PROMJENE

Drugi prosvjed zagrebačkih učenika: 'Zadobili smo pozornost nastavnika, ali ne i političara'

Zagreb: Prosvjed učenika za klimu pod nazivom School Strike 4 Climate
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/28
29.03.2019.
u 14:51

Nakon što se ranije ovog mjeseca na Europskom trgu u Zagrebu održao prosvjed ''Spasimo planet'' zagrebačkih učenika, novi prosvjed najavljen je danas za 12:30

Nakon što se ranije ovog mjeseca na Europskom trgu u Zagrebu održao prosvjed ''Spasimo planet'' zagrebačkih učenika, novi prosvjed održan je danas oko 12:30. Naime, prosvjed su organizirali učenici zagrebačkih srednjih škola protiv klimatskih promjena te tako ''pobrali'' brojne pozitivne reakcije diljem Hrvatske.

''VOLIMO ZEMLJU, VOLIMO ZEMLJU'', vikali su okupljeni srednjoškolci i studenti na današnjem drugom po redu prosvjedu za klimatske promjene. Zagreb se tako priključio svjetskim gradovima koji su odlučili svaki petak ukazati na važnost ekologije i nužnih promjena u poboljšanju kvalitete života.

''Hoćemo promjene'', ''Eko, ne ego'', ''Spasite zemlju'', ''Greta je veganka'' , ''Science, not silence'', samo su neki od transparenta koje su nosili učenici krećući se tako od Europskog trga preko glavnog zagrebačkog trga, pa sve do ispred zgrade Vlade. U tjedan dana, koliko je proteklo od posljednjeg prosvjeda, uspjeli su zadobiti pozornost nastavnika i profesora u školama, pa se tako u nastavi više govorilo o ekologiji.

Međutim, pozornost političara izostala je, ali učenici odvažno poručuju da ih to neće obeshrabriti. Većini je prošli petak opravdan izostanak s nastave, a iako su im iz Ministarstva obrazovanja sada poručili da ih podržavaju i da će inicirati da podršku dobiju i od strane školskih ustanova, javno se o tome još nisu izjasnili. Vjeruju kako ih je na današnjem prosvjedu manje nego prošloga petka zato što mnogi smatraju da si neće moći opravdati izostanke. 
 

>>Prosvjed učenika srednjih škola "Klimatske promjene traže naše promjene"


 

Komentara 15

VL
vlatx
12:18 29.03.2019.

Joj djeco, dajte se borite za bolje školovanje i uvjete u školama. Za financiranje svojih natjecanja u znanju ma za tisuću drugih stvari koji su vam sada hitnije i koje se tiču vaših života i bliže budućnosti. Klimatske promjene je nešto na što možete bolje djelovati svojim znanjem i inovacijama nego ovakvim skupovima.

PA
pofuk_alo
11:33 29.03.2019.

ClimateChangeJugend. Bit će vam žao kad za 30 godina skužite da je sve u svezi klimatskih promjena prijevara i izmišljotina i da ste bili samo pijuni u rukama globalističkih totalitarista.

IB
Ivan_bol
14:17 29.03.2019.

Ok. Prosvjed. Znaci odgoditi sva maturalna putovanja radi okoliša i lijepo s biciklima pravac Papuk, Karlova, Krapina. Ja seisto borim protiv klimatskih promjena, svaki dan se na posao vozim biciklom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije