Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
modernizacija

ZET-ov novi plan putovanja za izbjegavanje gužvi

11.02.2013., Zagreb - Zastoj tramvaja na Drzicevoj ulici zbog puknuca elektricnog voda.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
25.05.2014.
u 09:00


Putnici će moći unijeti polazište i odredište, a sustav će im potom ponuditi više opcija putovanja, kažu iz ZET-a

Holdingova podružnica Zagrebački električni tramvaj svojim će putnicima ponuditi novu uslugu – uskoro će predstaviti modernu internetsku stranicu.

Točan dolazak vozila

Osim novog dizajna, sadržaj ZET-ove internetske stranice bit će pregledniji, sve korisne informacije lako dostupne putnicima, a planira se izraditi i prikaz za pametne telefone. Najkorisniji dio za putnike odnosi se na planiranje putovanja.

Naime, putnicima će se ponuditi alat uz pomoć kojeg će moći unijeti polazišnu i odredišnu adresu, a sustav će putniku ubrzo predložiti i ponuditi više opcija putovanja.

Tako će, osim broja linije i najbližeg stajališta, putnici moći izračunati i vrijeme koje će potrošiti putujući, ali i doznati točne podatke o planiranom dolasku vozila na konkretno stajalište. Slične je podatke putnicima davala i studentska aplikacija ZET-check koja se nedavno ugasila. Svi oni koji se pak ne snalaze po Zagrebu tako će uz pomoć nove usluge ZET-a moći dobiti informacije na kojem stajalištu trebaju izaći do svojeg konačnog odredišta. – Cjelokupna ponuda ZET-a bit će dostupnija i preglednija na novim internetskim stranicama. Intenzivno radimo na razvijanju komunikacijskih kanala i informiranosti putnika – poručio je glasnogovornik Zagrebačkog električnog tramvaja Tomislav Jurić.

Alternativni pravci

Kako doznajemo, predstavljanje nove internetske stranice predviđeno je sredinom lipnja.

– Zainteresirani će putnici dobiti i poruku o zastojima u cijelom gradskom prometu ili biti informirani o svim drugim važnijim vijestima iz javnog prijevoza, a bit će im ponuđeni i savjetovani alternativni pravci koje mogu koristiti u slučaju većih gužvi – poručili su iz Zagrebačkog električnog tramvaja.

>>Studenti morali ugasiti ZETcheck, aplikaciju točniju i bolju od ZET-a

Komentara 8

TR
Trnjanec
12:43 25.05.2014.

Znamo mi Zagrepčani vrlo dobro za alternativne pravce, ali to nam malo vrijedi kad vozila idu svakih 3987 minuta. Evo baš jučer primjer - dođem na Trg, trebam na Glavni, na displayu piše da šestica dolazi za SEDAMNAEST minuta. Trinaestice na displayu uopće nema.

CH
chemica
13:27 25.05.2014.

Gdje je nestalo plaćanje karte mobitelom? Obećano je da će se vratiti nakon "dorade", ali kao i obično kod "bandićevaca". Obećanje ludom radovanje. Kada si nesposoban, preostaju ti samo obećanja, a narod kakav već je, ubrzo će zaboraviti da si išta obećao.

MA
majeltomoguce
22:03 25.05.2014.

A o novim, nižim cijenama karata više niti slova. Bandić je obećao jeftinije karte od lipnja - to je za tjedan dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije