Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu cisterne

Novi dan, nova pucanja: Bez vode stanovnici u Sesvetama, na Peščenici i u Vrapču

Zagreb: Sanacija novog puknuća vodovodne cijevi na raskrižju Selske i Baštijanove
Igor Kralj/PIXSELL
05.01.2022.
u 11:26

Vodovodne cijevi su stare i u lošem stanju, rekle su gradske vlasti više puta, no problem je, kako smo već pisali, u tome što se ništa po tome ne radi.

Posljednjih nekoliko tjedana, a možda i više od mjesec dana, gotovo da nije bilo dana u kojem nisu pukle vodovodne cijevi. A provlače se kroz dane i ista imena kvartova gdje se to događa, a najviše se radi o Trešnjevci i Sesvetama. 

Tako je i danas, pa su u zijeku su sanacije puknuća cjevovoda u Zagrebačkoj cesti u Sesvetama, Ulici Side Košutić u Vrapču i Getaldićevoj ulici na Peščenici te je dio potrošača bez vode. Opskrba pitkom vodom osigurana je autocisternama. 

Vodovodne cijevi su stare i u lošem stanju, rekle su gradske vlasti više puta, no problem je, kako smo već pisali, u tome što se ništa po tome ne radi. Vodeći hrvatski stručnjak za hidrodinamiku i vodogradnju Vladimir Andročec tako je za Večernji list pojasnio da gradska vlast rješenje već godinama ima na stolu, no ništa se ne poduzima. 

-Problem je shvaćen pa je nastao i ključni dokument, Strategija razvoja vodoopskrbe i odvodnje iz 2012. Izradio ju je stručni tim sastavljen od desetak najboljih inženjera ViO-a, a recenzenti su bila četiri sveučilišna profesora, među kojima i ja. Trebalo je izdvojiti sto milijuna eura za sanaciju vodoopskrbnog sustava. Novac je nabavljen, ali nije utrošen u te svrhe. ViO rješenje ima na stolu, neki su projekti su počeli, no još bez strateškog pristupa -  rekao je Andročec.   

 

Ključne riječi

Komentara 5

GR
gravitacija
20:49 06.01.2022.

Ne popravljati ništa, nastaviti voziti cisternama i opskrbljivati građane a novac za sanaciju predati supruzi bivšeg grdonačelnika i pokojnog kriminalca.

OL
Oldmarinero
16:07 05.01.2022.

Pričekajte da pukne još koja cijev i imati će te rafting po ulicama Zagreba umjesto Sniježne Kraljice na Sljemenu.

IM
Imperator Ming
13:11 05.01.2022.

HaHaHa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije