Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
32 milijuna kuna

Nova vodosprema za 150.000 ljudi, najveća investicija u pola stoljeća

Vodosprema Cerje
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/2
24.03.2014.
u 08:25

U Cerju otvorena vodosprema iz koje će se opskrbljivati potrošači na istočnom dijelu Zagreba, od Sesveta sve do Vrbovca, a u rad će biti puštena u svibnju, nakon kontrole i probnoga rada. U sustav uložena sredstva iz kredita EBRD-a

Istočni dio Zagreba, od Sesveta do Vrbovca, opskrbljivat će se vodom iz vodospreme koju je u subotu otvorio gradonačelnik Milan Bandić u Cerju, u povodu Svjetskog dana voda.

Pustit će se u pogon sredinom svibnja nakon probnog rada i kontrole, a opskrbljivat će 150 tisuća potrošača. To je najmoderniji sustav opskrbe, drugi po veličini u gradu, volumena 10 tisuća kubika.

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Stajao je 32 milijuna kuna, a sagrađen je kreditom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

– Ovo je najveća investicija u vodospremnom sustavu u posljednjih 50 godina – istaknuo je gradonačelnik Bandić.

>>Gasi se VG Vodoopskrba i spaja sa ZG holdingom?

Komentara 3

Avatar tituš
tituš
10:40 24.03.2014.

Odlično, sada će uskoro to okrupniti i jeftino dati strancima u koncesiju!

DU
Deleted user
09:59 24.03.2014.

tu cete samo vi kasirat otvorite proizvodnju de cete zaposlit 10.000 ljudi pa se onda slikajte

FR
frondi
18:01 25.03.2014.

ovim putem izražavam nezadovoljstvo izgradnjom navedene vodospreme jer polovica od navedenih potrošača nema rješeno pitanje kanalizacije odnosno zbrinjavanje potrošene vode. septička jama za svaki objekt nije rješenje niti to Europa poznaje. umjesto izgradnje vodoopskrbe potrebno je sredstva uložiti u izgradnjunju kanalizacijske mreže jer Cerje i okolna naselja nemaju kanalizaciju niti će je imati u sljedećih četiri godine koliko je mandat gradonačelnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije