Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Nova klizačka sezona – večer na ledu zabava je za cijelu obitelj

Odlazak na klizanje srednjoškolcima je subotnji izlazak, pa ne čudi što je početak nove sezone izazvao i prve gužve na ulazu
09. listopada 2012. u 19:00 2 komentara 4 prikaza
klizanje
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Groznica subotnje večeri počela je i u novoj klizačkoj sezoni, a svoja vrata prva su otvorila klizališta na Zagrebačkom velesajmu i u Domu sportova. Koliko su dugi redovi i kakve su gužve, provjerili smo na Velesajmu. Na putu prema klizalištu grupe, većinom srednjoškolaca, s klizaljkama obješenim preko ramena, ispred blagajne 20-metarski red, gužva i krkljanac i prije otvaranja.

A unutra, uz glasnu pop-glazbu, fliper, biljar i kafić, stotine mladih na ledu. Većini je srednjoškolaca to mjesto na koje dolaze nekog vidjeti, ali i biti viđeni. Prije izlaska na led zatekli smo Damira Slonjšaka, 18-godišnjaka koji je spremno zaključio da je klizanje jedan – neopisivo dobar osjećaj. Brzo nas pozdravlja i hita na led u gužvu.

Tata Davor Kupić doveo je na klizanje tri kćeri. Jedna, 17-godišnja Tea, već se otišla klizati s društvom, a zatekli smo ga dok je pripremao svoje druge dvije klinceze za led. On se ne kliže.

– Ma nisam ja izveo kćeri nego one mene. Treniraju sinkronizirano klizanje i članice su Zagrebačkih pahuljica pa hvataju svaku priliku koju mogu da osjete led. Ja sam logistička podrška, zadužen za vožnju i pripreme za treninge. I uživam. Iako su na klizalištu bili većinom srednjoškolci, bilo je i onih nešto starijih. Tako je 53-godišnji Robert Lokar došao sa sinom, no ubrzo se pridružio ostalim roditeljima koji su se odlučili pridružiti svome podmlatku i provesti večer na ledu.

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
  • bodycount2:

    Bilo bi zgodno i da napišete koji je razlog zašto sezona klizanja na Šalati ne će početi u isto vrijeme kao svake godine......

  • liliZG:

    ...ovo me stvarno veseli.......