Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apsurd

Nova dvorana stajala je 45 mil. kuna, a dimenzije su joj premale

dvorana
Luka Klun/Pixsell
28.05.2010.
u 13:25

Iako Samobor napokon ima modernu dvoranu, u njoj se, zbog građevinskih i projektantskih nedostataka, ne mogu igrati svi sportovi.

Nova sportska dvorana Samobor, otvorena prije tri godine, izvana izgleda vrhunski. Upravo kako bi objekt u koji je uloženo oko 45 milijuna kuna trebao izgledati. Platili su je Samobor sa 70 i županija sa 30 posto. Ipak, ista situacija nije i s njezinom unutrašnjošću.

– Dvije su vrste problema, a to su projektantski i građevinski. Građevinski se uklanjaju, ali one projektantske teže je ispraviti – kaže Zdenko Franceković, upravitelj dvorane.

Svlačionice su premale, iznad kafića su postavljene leksan ploče, pa kad sunčeve zrake zagriju postaje nesnošljivo vruće, stolarija je od prešanog kartona i lako puca, posebice nakon što se ljutnja zbog izgubljene utakmice iskali na vratima – opisuje Franceković. A najvažnije od svega je da se u dvorani ne mogu igrati svi sportovi, jer su joj dimenzije - premale.

– Za odbojku visina stropa treba biti 12 metara, no u ovoj dvorani je devet metara, pa se odbojka ne može igrati. Iza golova i kod mjesta za rezervne klupe trebalo bi biti metar i pol udaljenosti od zida, no ovdje je nekih 60 cm – kaže Franceković.

Ipak, navodno razlog zašto dimenzije nisu prilagođene svim sportovima je taj da je dvorana školska, a ne sportska, objašnjava Franceković. I što se tiče uvjeta za školsku dvoranu, nova samoborska ih sve ispunjava.

– Dvorana je namijenjena ponajprije samoborskim srednjoškolcima, i to je svetinja, tek nakon njih dolaze klubovi. Dvorana je sve u svemu odlična, jer prije nje u Samoboru je bila samo dvorana u OŠ Bogumil Toni. Klubovi koji prije nisu imali gdje trenirati sada napokon imaju prostor. Bilo bi dobro jedino da su te dimenzije malo veće, ali što je, tu je – završava upravitelj.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar m_m
m_m
14:44 28.05.2010.

Sprdačine ... He-he: stolarija od prešanog kartona! Kupujmo hrvatsko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije