Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fakultet političkih znanosti

Nova dekanica Lidija Kos-Stanišić na dužnost stupa od jeseni

Lidija Kos Stanišić
17.05.2014.
u 10:00

Na fakultet se uvode programi cjeloživotnog obrazovanja kao izvor prihoda

Fakultet političkih znanosti ima novu dekanicu, koja će na dužnost stupiti od jeseni. Lidija Kos-Stanišić predaje na kolegijima Suvremene civilizacije, Regionalne komparativne studije: Latinska Amerika te Latinska Amerika u međunarodnim odnosima, a u svojem će se mandatu truditi smanjiti broj vanjskih suradnika, fakultet bolje etablirati u znanstvenoj zajednici putem znanstvenih radova...

Ne planira dodatno smanjivati kvote upisa, no uvest će nove programe cjeloživotnog obrazovanja koji bi mogli predstavljati izvore ostvarivanja vlastitih prihoda fakulteta.

– Razmišljamo o osmišljavanju jednosemestralnog programa tijekom kojeg bi magistri politologije ili diplomirani politolozi stjecali kompetencije koje bi ih kvalificirale za izvođenje nastave u osnovnim i srednjim školama (Građanski odgoj i obrazovanje, Politika i gospodarstvo itd.) – kazala je Kos-Stanišić.

Komentara 3

BE
berija
10:24 17.05.2014.

Građanski odgoj i obrazovanje, Politika i gospodarstvo itd predmeti su od presudne važnosti za stjecanje kompetencija potrebnih za rad. Svaka čast, dekanice, još novca treba staviti u obrazovanje za potpuno nepottrebna zanimanja. Imat ćemo još više nezaposlenih s visokom školom. Treba povećati i kvote na novinarstvu, ekonomiji, pravu, filozofiji.

T1
t111
16:42 17.05.2014.

berija, to su dodatne edukacije za postojece politologe koji su vec nezaposleni ;) kuzis? ovime bi im se povecale sanse za zaposljavanje

A9
AAA-999
18:12 18.05.2014.

Visoka partijska škola ostaje vjerna svojim temeljima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije