Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjedom do prava

Ništa od zabave u lunaparku – Grad im ne da dozvolu za rad

DKS_56132820 POSEBNA PONUDA VECERNJI LIST 20.02.2016.,  Zagreb - Clanovi udruge Lunapark koji se zale jer im Grad ne daje zemljiste. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
22.02.2016.
u 12:25

Neki su vlasnici zbog ove odluke već pod ovrhama.

Od rujna prošle godine radi samo jedan lunapark u Zagrebu, a svi su ostali raspremljeni. Sprave su u garažama, livade na kojima su radili su prazne, a njihovi očajni vlasnici već mjesecima čekaju od Grada – dozvolu za rad. Naime, kako tvrde vlasnici lunaparkova i članovi udruge Luna, iako baš kao i prethodnih godina imaju sve potrebne potvrde, Grad im više ne želi dati dozvole. Stoga će se njih pedesetak, što vlasnika lunaparkova, što članova njihovih obitelji, prijatelja, poznanika i svih koji im daju podršku okupiti na prosvjedu ispred gradske uprave danas u 11 sati.

Bez odgovora

– U Zagrebu je i inače bilo izrazito teško dobiti dozvolu s obzirom na to da nam za to treba desetak potvrda. Od gradske četvrti, mjesnog odbora... Tek kada ih sve skupimo možemo dobiti konačno rješenje povjerenstva. No sad ga nismo dobili unatoč tome što imamo sve potvrde nadležnih institucija – rekao je Marijan Berger, predsjednik udruge Luna. Istaknuo je da je dosad u Zagrebu bilo od pet do 10 lunaparkova na različitim lokacijama, no sada radi još samo onaj kod Supernove.

– Mi ponajprije želimo objašnjenje jer od grada nismo dobili ni dozvolu ni odbijenicu, a neki od nas čekaju već mjesecima – objasnio je Marijan Berger te dodao da su mu u Gradskoj upravi samo usmeno priopćili da se dozvole za lunaparkove više neće izdavati. No nikakvo pismeno rješenje nije stiglo.

– Naš su posao opisali kao ruglo kojem nije mjesto u gradu, a to je obrt kojim se mi tradicijski bavimo već desetljećima – rekao je Berger koji je do sada radio u Ulici grada Gospića. Istaknuo je i da su svi vlasnici registrirani obrtnici koji unatoč novonastaloj situaciji i dalje moraju plaćati sve troškove pa su mnogi i pod ovrhom.

Žele do gradonačelnika

– Mi od Grada ne tražimo nikakav poklon, samo želimo lokaciju koju ćemo uredno plaćati dok radimo na njoj – objasnila je vlasnica lunaparka Sandra Riter koja je do sada radila u Jelkovcu.

Kako kaže, ako lunapark postave bez potrebne dozvole, mogu biti kažnjeni i s 50 tisuća kuna. Ipak, i dalje se nadaju kako je sve zapravo nesporazum, a čekanje mjesecima samo “formalnost”.

– Nadamo se da će nas danas primiti gradonačelnik Milan Bandić koji je do sada imao razumijevanja za naš posao i da će se problem riješiti, no u suprotnom nastavljamo s prosvjedom – poručili su članovi udruge.•

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
19:02 22.02.2016.

Rodjaci nisu dobili postotak.

JM
ja-ma
15:00 22.02.2016.

Dajte djeci lunapark!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije