Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicija od 12 mil. eura

Nijemci dovršavaju Čačićeve stanove u Samoboru

03.08.2016., Samobor - U ulici Janka Draskovica njemacki investitor, tvrtka Lindner, pokrenula je dovrsetak projekta  stambenih zgrada zaustavljenog prije 4 godine. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
04.08.2016.
u 21:08

Zapuštene zgrade tvrtka Lindner pretvara u obiteljsku oazu

Do prije nekoliko mjeseci na zemljištu između Ulice Janka Draškovića i ceste Samobor – Bregana stajale su derutne zgrade obrasle šikarom.

Samoborski komunalni redari svako malo izlazili su na teren na poziv građana. To je mjesto bilo leglo štakora, zmija, komaraca. Propadalo je naočigled svih. Samoborcima je ta parcela bila trn u oku svih ovih godinama otkad je investicija propala zbog nedostatka novca.

U Hrvatskoj 150 radnika

Naselje zvano Perivoj za oko je još 2007. zapelo Radimiru Čačiću. Tada je njegova tvrtka Coning počela izgradnju 161 stana u 11 zgrada. Zdanja su već bila gotovo pri kraju kada je tvrtka otišla u stečaj, a banka postala novi vlasnik. No, sve se promijenilo kad je zemljište i propalu investiciju odlučila kupiti jedna strana tvrtka. U Njemačkoj posluju već pedeset godina, a u Hrvatskoj su otvorili kćer tvrtku prije osam. Lindner AG Njemačka zapošljava šest tisuća ljudi, a godišnji im je promet 1,5 milijardi eura. U Hrvatskoj radi njih 150, a u Perivoj će uložiti 12 milijuna eura. I to isključivo svog novca.

– Iznenađeni smo i reakcijom lokalne samouprave, koja je omogućila nastavak radova u samo nekoliko dana, što nije bio slučaj s ranijim projektima u Hrvatskoj – govore Krešimir Jukić i Vladimir Majcen, direktori Lindner d.o.o. Grupacija koja se bavi ulaganjima u turizam i graditeljstvo odlučila je dovršiti stambene zgrade koje su preuzeli u različitim stupnjevima dovršenosti.

– Dvije zgrade bile su dovršene gotovo 90 posto, tako da će stanovi u njima prvi ići na tržište, vjerojatno već u listopadu – kažu Jukić i Majcen te dodaju da za stanove koji se nalaze u blizini silaska s autoceste, na čvoru Bobovica, već ima upita. Namjera je investitora, ističu, mladim obiteljima omogućiti kupnju nekretnine po prihvatljivim uvjetima. A iako još nisu formirali cijenu kvadrata, dodaju, neće biti daleko od cijene POS-ovih stanova. Šest zgrada bit će dovršeno do kraja ove godine, a cijeli kompleks do kraja 2017. Stanovi su različitih veličina, od 38 do 80-ak četvornih metara, a svaki će imati i svoje parkirališno mjesto na -1 etaži i bit će povezani liftovima.

Dječje igralište i roštilji

U sklopu projekta rekonstruirat će i Draškovićevu ulicu, uz koju će sagraditi i parkirališna mjesta, postaviti novu javnu rasvjetu i cijelu infrastrukturu te ih dati na upravljanje Gradu Samoboru.

– Budući da je ideja privući mlade obitelji, u blizini namjeravamo postaviti i dječje igralište, ali i nekoliko vanjskih roštilja koji bi mogli postati mjesto druženja i okupljanja – kažu ulagači.

U Gradu su zadovoljni što će se riješiti još jedan dugogodišnji problem. – Napušteno gradilište nije bilo ograđeno, a otvoreni šahtovi predstavljali su opasnost, ponajviše za djecu. Također, neobrađeno zemljište bilo je pogodno za širenje ambrozije, a najzadovoljniji će sada biti stanari susjednih zgrada – rekao je samoborski gradonačelnik Krešo Beljak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije