Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija u kvartu

Nije sve gotovo, na Sveticama i dalje peticija protiv kampa HNS-a

Svetice vježbači
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
13.01.2014.
u 10:56

Dosad je Gradskoj skupštini predano najmanje petsto potpisa, no prikupljanje se nastavlja. Od Grada pokretači traže štand ispred samog ŠRC-a i na glavnom gradskom trgu

Znate li gdje se potpisuje peticija – pitanje je koje se ovih dana ponavljalo na terenima Športsko-rekreativnog centra Svetice.

Dio potpisa, njih petstotinjak, koje su uspjeli prikupiti u nekoliko dana, već su odnijeli u Gradsku skupštinu, no nastavljaju ih skupljati, a tražit će odobrenje od Grada kako bi postavili štand ispred samog centra te na glavnom trgu.

Sve je krenulo od grupice dečki koji na šipkama svakodnevno vježbaju na otvorenom, okupljeni u neprofitnu organizaciju Svetice Workout, koji su na predstavljanju plana gradnje iznijeli razloge zašto se najavljeni centar HNS-a ne bi smio graditi na tom mjestu.

– Svetice su mjesto okupljanja ljudi različite dobi, na koje su oni koji ovamo dolaze godinama već navikli – rekao je Boris Borković, jedan od članova Svetice Workouta, koji je u tom centru uspio pobijediti multiplu sklerozu. Iako, prema najavama HNS-a, atletsku stazu neće dirati te će taj dio ostati otvoren za građane, bez posla ostaju oni koji iznajmljuju teniske terene.

– Trenutačni ugovor o koncesiji traje do 1. travnja, novi nismo dobili – kaže Goran Bilobrk, vlasnik teniskog balona u centru.

Komentara 5

BR
bruce6
12:35 13.01.2014.

Neka grade kamp. Oni koji organiziraju peticiju trebali bi znati da Grad Zagreb ne daje besplatno štandove nego se oni plaćaju. Koliko vidim GČ Maksimir ima 55.050 stanovnika, ova peticija bi nešto značila kada bi se prikupilo bar pola potpisaa od 55.050 stanovnika. Peticija se ne nosi svako malo u poglavarstvo kako kome paše, nego tek kad se završi prikupljanje potpisa.

Avatar deja
deja
12:03 13.01.2014.

Sve je krenulo od grupice dečki .......znaci zato jer grupica hoce da ostane neuredjeno kak je tako bi trebalo biti? Grad bi doduse trebao ostaviti jedan dio za njihove activnosti di se ne treba placati neka luda clanarina

BV
Bijela Vrana
12:35 13.01.2014.

a kao finale - umjesto kampa budete na Sveticama dobili stambeni kompleks , gajba na gajbu .lokacija je ok... Sve već viđeno - pogledajte si samo kako su dečki odigrali na kraju GlUPane oko bolnice Sv. Duh!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije